Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladistvý sprejer vzal útokem dvacet budov na Žďársku, nyní čelí obvinění a hrozí trest odnětí svobody

/
/
/
374 Zobrazení



Žďárským policistům se ve spolupráci se strážníky Městské policie Velké Meziříčí podařilo objasnit sérii případů sprejerství, ke kterým docházelo v průběhu loňského roku a v měsíci lednu na Žďársku. Teprve sedmnáctiletý mladík byl obviněn ze spáchání provinění, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden a půl roku.

Pachatel poškodil několik různých objektů na Žďársku a způsobil škodu bezmála čtyři sta tisíc korun.

„V průběhu loňského roku začal ve Velkém Meziříčí a v několika případech i ve Velké Bíteši vzrůstat počet případů poškození majetku. Na různých místech ve městech pachatel ničil různými barevnými nápisy a obrazci, co mu pod ruce přišlo, ať to byly fasády domů a objektů, zídky, betonové podpěrné pilíře, rozvaděče, protihlukové stěny, ale i historická budova Židovské synagogy. Celkově nasprejoval na více než dvacet objektů nápisy typu Frost, THC, MOM, VIRO, MILVE, GZUZ a jiné,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová. Případy policisté důkladně šetřili, prováděli ohledání, zadokumentování a shromažďovali poznatky a informace.

Jeden z poškozených objektů, archiv Policie ČR

„Podařilo se nám ve spolupráci s městskou policií dopadnout podezřelého mladíka a na základě shromážděných důkazů jsme zahájili jeho trestní stíhání,“ dodal Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, sedmnáctiletý mladík z Velkého Meziříčí byl obviněn ze spáchání provinění poškození cizí věci. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Při dopadení mladistvého sehrála důležitou roli výborná spolupráce policie s městskou policií. „V polovině ledna Městská policie Velké Meziříčí ve spolupráci s Policií ČR, obvodního oddělení Velké Meziříčí se významným způsobem podílela na odhalení pachatele sprejerství, kdy na základě poznatků od občanů a kamerových záznamu ztotožnila podezřelou osobu, čímž významně pomohla Policii ČR při odhalení pachatele,“ uzavřel vedoucí městské policie Jan Klikar.

Úvodní foto: Nápis na jednom z poškozených objektů, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter