Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočině je podle hygieniků nakažených 17 lidí

/
/
/
1923 Zobrazení



Nejvíce nakažených hlásí Havlíčkobrodsko – celkem 11, jeden případ je na Jihlavsku, tři na Žďársku a dva na Třebíčsku. Přesnější informace, tedy kde přesně se nemocní na Vysočině nacházejí, nemohou krajští hygienici s ohledem na ochranu osobních údajů sdělovat.

Už dříve se však mluvilo o tom, že dva pacienti jsou přímo ze Žďáru nad Sázavou, jeden ze Světlé nad Sázavou a dalších šest souvisí s oslavou 7. března v Kynicích, která je od pondělí 16. března v karanténě. Také další dva lidé se údajně infikovali při kontaktu s lidmi, kteří na oslavě v Kynicích na Havlíčkobrodsku byli.

Nákazu museli řešit i v ledečské mateřské školce

Jednou z nich nebo případně další nakaženou je učitelka z Mateřské školky Stínadla z Ledče nad Sázavou. „Oznamuji rodičům, že paní učitelka, která byla 10. 3. (úterý) v době jarních prázdnin v MŠ Stínadla má pozitivní nález…Dnes 20. 3. je to desátý den, zbývají ještě čtyři dny do konce inkubační doby, to znamená do 24. 3. (úterý). Pokud do tohoto data nebudou mít děti potíže, není třeba hygienu kontaktovat. Pokud se u dítěte objeví zvýšená teplota, kašel, obraťte se na hygienickou stanici Havlíčkův Brod,“ informuje na webových stránkách ředitelka mateřské školy Jarmila Dvořáková.

Aktuální informace o Covid-19 na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter