Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Jihlavsku ve středu tři zranění, na Žďársku střet auta s vlakem

/
/
/
959 Zobrazení



Ke dvěma nehodám, při kterých se zranili tři lidé, vyjížděli ve středu 23. ledna odpoledne a večer na Jihlavsku a Žďársku policisté z Vysočiny. Škoda přesáhla dvě stě tisíc korun.

K první havárii došlo ve středu 23. ledna okolo sedmnácté hodiny na silnici II/406 mezi Salavicemi a Jezdovicemi na Jihlavsku. „Jednačtyřicetiletá řidička osobního vozu Opel Corsa jela ve směru od Jezdovic směrem k Salavicím a při projíždění pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy a s vozem dostala na zledovatělé silnici smyk, který nedokázala vyrovnat. Vyjela vlevo do protisměru, kde v tuto chvíli jelo osobní auto Peugeot 307. Došlo ke střetu obou vozidel. Při dopravní nehodě si řidička vozu Opel Corsa způsobila zranění a byla po ošetření na místě převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice k dalšímu ošetření. Dál se zranil spolucestující z vozu Opel Corsa a řidička druhého vozu. Oba zranění byli převezeni do jihlavské nemocnice k dalšímu ošetření. U obou řidiček policisté vyloučili dechovou zkouškou požití alkoholu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že na obou vozech byly v době nehody užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Hmotnou škodu na havarovaných vozech odhadli policisté v celkové výši 55 000 korun.

Ke druhé nehodě vyjížděli policisté kolem půl osmé večer k železničnímu přejezdu v Rožné na Žďársku. „Pětapadesátiletá řidička osobního vozu Fiat Panda jela po silnici III/ 38811 ze směru od Zlatkova směrem k centru obce. Přijížděla k železničnímu přejezdu, před kterým údajně zastavila, aby si očistila brýle. Poté se s vozem znovu rozjela, ale přehlédla, že na přejezdovém zabezpečovacím zařízení začala přerušovaně blikat dvě červená světla signalizující přijíždějící vlak. Došlo ke střetu levé přední části osobního vlaku, který projížděl po železniční trati ze směru od Bystřice nad Pernštejnem směrem do Rožné, s pravou přední částí vozidla Fiat Panda. Vozidlo bylo po střetu s vlakem odhozeno do levého příkopu. V osobním vaku cestovaly tři osoby. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn,“ dodala tisková mluvčí. Policisté vyloučili dechovou zkouškou alkohol u řidičky i strojvedoucího. Hmotnou škodu odhadli policisté na 170 000 korun. Další okolnosti nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter