Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na jihlavské polytechnice jsou respirátory ve výuce opět povinné

/
/
/
464 Zobrazení



Od pondělí 15. listopadu zavádí Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) v souladu s novým vládním nařízením povinnost nosit ochranu dýchacích cest během výuky, pokud je v místnosti přítomno více než 50 studentů.

Další zpřísnění nad rámec opatření nejsou na škole v současné chvíli v plánu. VŠPJ má už od loňska omezen vstup veřejnosti do budovy pouze na výjimečné případy. Platí také omezení prezenční výuky do počtu max. 200 studentů v přednáškovém sále, při vyšším počtu probíhá výuka hybridně. Z důvodu snahy o eliminaci rizika rozšíření nákazy onemocnění covid-19 rektor Václav Báča doporučuje všem studentům a zaměstnancům používat předepsanou ochranu nosu a úst ve všech vnitřních prostorách školy po celou dobu přítomnosti, tedy i při výuce, už od začátku akademického roku.

Na škole studuje 2300 studentů, v karanténě je jich aktuálně necelá stovka. Počty pozitivních případů se mezi studenty i akademiky pohybují od začátku semestru pouze v řádu nižších jednotek. „S přihlédnutím k těmto číslům se naše kovidová koordinační skupina rozhodla nastavit povinnost studentů nosit respirátory během výuky shodně s vládním opatřením,“ uvedl rektor Václav Báča.

  • Facebook
  • Twitter