Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Intercontinental Softball Cupu v praze se představí i havlíčkobrodští softbalisté 

/
/
/
968 Zobrazení



Praha bude od úterý 28. srpna patřit světovému softbalu, na premiérovém ročníku Intercontinental Softball Cupu nebudou chybět i havlíčkobrodští softbalisté s jedním z nejlepších nadhazovačů světa, Michalem Holobrádkem. 

Na turnaj míří nejlepší světové týmy jednotlivých kontinentů, pro které to bude stejně jako pro organizátory generálka před blížícím se světovým šampionátem. Ten příští rok v červnu hostí jako vůbec první evropská země Česká republika. „Bude to akce výrazně odlišná než jakékoliv předchozí, které jsme kdy pořádali,“ uvedl předseda české softballové asociace Gabriel Waage na čtvrteční tiskové konferenci.
Ve Svoboda Parku, domově pražského klubu Joudrs, se představí kromě české reprezentace také mistři světa z Nového Zélandu, Spojené státy americké, Japonsko, Argentina a Dánsko. Africký zástupce z Botswany se na poslední chvíli z účasti omluvil.
„Když jsme přemýšleli nad novým formátem, vznikla myšlenka na souboj nejlepších týmů jednotlivých kontinentů. Spojujeme tak dvě věci. Přípravu na MS i nový koncept, který se Světové federaci zalíbil natolik, že ho bude pořádat vždycky v letech, kdy není MS,“ dodal Gabriel Waage, jehož potěšil vstřícný postoj jednotlivých zemí. „Nová akce se potkala s kladnými ohlasy.“

Je to výzva, zní z tábora Black Sox
Největším lákadlem pro české fanoušky bude vstoupení Nového Zélandu. „Je to pro nás součást přípravy na MS a velká výzva,“ těší se asistent trenéra Black Sox Darryl Marino. Připomněl, že jeho tým čeká v Praze i třešnička na dortu v podobě exhibičního duelu proti výběru Evropy. „Na to se hodně těšíme.“
Také český národní tým bere Intercontinental Softball Cup se vší vážností. „Je to špičková akce a chceme dát dohromady to nejsilnější, co můžeme nabídnout,“ řekl asistent trenéra Jiří Korčák, který už může počítat se zapojením Mikuláše Klase, Marka Malého a Michala Holobrádka, kteří získávali zkušenosti na nejlepším turnaji světa International Softball Congress v Kitcheneru a vynechali kvůli němu zlaté mistrovství Evropy v Havlíčkově Brodě.
„Začlenit kluky zpátky do sestavy nebude problém. Jsme rádi, že měli šanci zahrát si v Americe proti těm nejlepším soupeřům,“ upozornil Korčák, který s realizačním týmem výkony tří svých svěřenců za Atlantikem bedlivě sledoval. „Máme přehled a víme, že se klukům výrazně dařilo. Oba se probojovali do druhého All-Star výběru, což je hodně velký úspěch. Jsme rádi, že naší zemi reprezentovali takhle dobře.“

Nejdůležitější je předvést dobrý softbal
Pro Klase s Holobrádkem to bude první opravdu velká mezinárodní reprezentační akce na domácí půdě. „Hodně se těším. Doufám, že se nám povede uhrát dobrý výsledek. Většinu z hráčů jsme v Americe potkali, tak trošku víme, co očekávat,“ těší se Holobrádek, jeden z nejvýraznějších talentů u nás.
Co si pod pojmem dobrý výsledek představit? „Nechci říkat konkrétní pořadí. Nejdůležitější je, abychom předvedli dobrý softball a makali naplno,“ má jasno vnitřní polař Mikuláš Klas, jenž dodal: „Úspěchem bude, když se herně vyrovnáme všem týmům. Máme na to,“ burcoval hráč pražského Tempa.

Intercontinental Softball Cup se koná od 28. srpna do 1. září v Dolákově ulici v Praze 8 Bohnicích.

Program české reprezentace

Úterý 28. srpna
19.30 Česko – Argentina
Středa 29. srpna
13.30 Česko – Dánsko
19.30 Česko – Japonsko
Čtvrtek 30. srpna
19.30 Česko – USA
Pátek 31. srpna
19.30 Česko – Nový Zéland
Sobota 1. září
Zápasy o umístění

  • Facebook
  • Twitter