Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na hlavním nádraží v Jihlavě jsou zdarma k dispozici knihy

/
/
/
583 Zobrazení



Statutární město Jihlava a společnost ASMJ s. r. o. dlouhodobě spolupracují při vzdělávání dětí i dospělých na téma třídění papíru a plastu. V letošním roce spolupráce pokračuje prostřednictvím pilotního projektu zaměřeného na opětovné využití starších knih.

Další várka putuje tentokrát za cestujícími Českých drah, kteří nastupují na jihlavském Hlavním vlakovém nádraží.  Předání knih se uskutečnilo ve středu 23. května v prostorách Hlavního nádraží Jihlava. Za České dráhy je převzal osobně z rukou jednatele ASMJ s. r. o. Radka Kourka přednosta osobní stanice Jihlava Vladimír Šabata. Knihy je možné si vyzvednout ve vestibulu nástupiště.

„Na naší třídicí lince v Hruškových Dvorech jsme v březnu začali přijímat mimo režim odpadů starší, ale zachovalé knihy, romány i cestopisy. Ve spolupráci s odborem životního prostředí města Jihlavy jsme pro ně nalezli další využití. Tentokrát knihy zkrátí čekání lidem na peróně nebo potěší cestující ve vlaku cestou do práce či na výlet,“ vysvětluje Radek Kourek, jednatel firmy ASMJ.

Shromážděná literatura dále poslouží i klientům domovů pro seniory zřizovaných Krajem Vysočina, v nichž rozšíří nabídku knižních titulů. Po přečtení si je zapůjčí další domov, a tak je zajištěno jejich opětovné použití pro velké množství čtenářů.

Do projektu se zapojí též studenti jihlavského gymnázia. Ve čtvrtek 21. června se ve spolupráci s Krajem Vysočina a Gymnáziem Jihlava uskuteční sběrová akce. Do velkoobjemového kontejneru přistaveného k budově gymnázia mohou nejen studenti darovat časopisy nebo knihy, které také poslouží pro čtenáře v domovech seniorů.

  • Facebook
  • Twitter