Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muži se vloupali do domu na Jeníkovsku, policisté je zadrželi

/
/
/
2646 Zobrazení



V rukou havlíčkobrodských kriminalistů skončili dva muži bezprostředně poté, co se vloupali do domu v okolí Golčova Jeníkova a z místa činu ujížděli autem.

„K případu vloupání do domu, po kterém muže ve věku osmadvacet a devětadvacet let policisté zadrželi, došlo na konci prvního březnového týdne. Středem zájmu se pro muže stal rekreační objekt na Jeníkovsku, který natipoval starší z dvojice pachatelů. Mladší z mužů tři dny před jejich zadržením vnikl v nočních hodinách na pozemek a následně do domu. Zde si do starých kufrů a tašek připravil různé předměty, jako například obrazy, sklenice, nářadí, staré hračky, rádio, barometr, kompas nebo tiskoviny pocházející z období první republiky. Věci zde ponechal s úmyslem se pro ně vrátit se svým komplicem. Na místo činu se společně vrátili o tři dny později, věci naložili do připraveného auta a z místa ujížděli. V blízkosti vyloupeného domu je hned po jejich odjezdu zadrželi kriminalisté,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že policisté ve voze zajistili odcizené věci v hodnotě kolem šesti tisíc korun, které si po provedení potřebných úkonů převzal zpět jejich majitel.

Věci, které policisté zadrželi po dopadení obou mužů, foto: Policie ČR

„Oběma mužům jsme sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody spáchaných ve formě spolupachatelství“, dodal František Šteidl, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Starší z dvojice podezřelých mužů byl v minulosti dvakrát soudně trestán. Poprvé jako mladistvý a podruhé v roce 2010, kdy mu byl vyměřen podmíněný trest. Osmadvacetiletý muž byl také dvakrát odsouzen, přičemž poslední podmíněný trest mu byl uložen v roce 2018.

Věci, které policisté zadrželi po dopadení obou mužů, foto: Policie ČR

„Kriminalisté případ řešili ve zkráceném přípravném řízení a za uvedenou trestnou činnost mužům hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Stanislava Miláčková.

  • Facebook
  • Twitter