Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzeum v Jihlavě a Třešti se otevře 12. května

/
/
/
677 Zobrazení



Jihlavské muzeum a pobočka v Třešti bude po koronavirové pauze od úterý 12. května opět přístupné návštěvníkům. Kromě stálých expozic budou k vidění i výstavy, které by díky současné situaci přišly o své návštěvníky.

Prodloužena tak bude výstava ve velkém sále Po stopách brouka Pytlíka aneb hmyzí postavičky z knížek Ondřeje Sekory očima entomologa a v malém sále výstava věnovaná 100. výročí narození významného českého historika a archiváře Františka Hoffmanna.
V prostorách muzejní půdy pokračuje výstava Archeologické výzkumy, objevy a nálezy na Jihlavsku aneb využití dendrochronologie v archeologii.

První novou výstavou bude výstava na muzejních arkádách s názvem 75 fotograf Antonín Chloupek, která mapuje průřez autorovou celoživotní tvorbou. Výstava bude ke zhlédnutí od 15. května.

Až do odvolání se nebudou v prostorách muzea konat přednášky, vernisáže k výstavám a ostatní akce.

Provoz muzea bude probíhat za zpřísněných opatření tak, aby bylo minimalizováno riziko šíření infekčních nemocí. Opatření se týkají počtu návštěvníků, jejich pohybu v expozicích a zvýšené dezinfekce prostor s důrazem na kritická místa.

  • Facebook
  • Twitter