Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muž v Náměšti spadl na vozíku ze schodů, policisté mu přispěchali na pomoc

/
/
/
344 Zobrazení



Policisté z obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou zasahovali ve čtvrtek 22. prosince půl hodiny před půlnocí v domě pětasedmdesátiletého muže, který žije sám v Náměšti nad Oslavou a který spadl s vozíkem ze schodů.

Pomoc přivolala žena s tím, že její pětasedmdesátiletý bratr měl spadnout ze schodů s invalidním vozíkem. „Po pádu jí ještě stačil odeslat ze svého mobilu SMS a následně od ní přijmout hovor, jenže pak se odmlčel a ona měla vážnou obavu o jeho život a zdraví. Na místo vyjela policejní hlídka s oznamovatelkou a jejím synem, žena odemkla garáž, od níž měla klíč a vpustila hlídku na dvůr v zadní části domu,“ popsala začátek zásahu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté po vstupu do domu zjistili, že zčásti prosklené vstupní dveře do domu jsou zamčené, přičemž klíč je strčený v zámku zevnitř a nikdo se z domu na volání přes dveře neozývá. „Žena policistům uvedla, že je majitelkou domu a bratr v domě přebývá a hlídku požádala o neprodlený zákrok bez ohledu na vzniklou škodu. Vzhledem k tomu, že na místě hrozilo nebezpečí z prodlení a věc nesnesla odkladu, rozhodla se hlídka, že využije svého zákonného oprávnění a vstupní dveře překoná násilím za použití teleskopického obušku, kterým rozbila skleněnou výplň dveří a následně si vzniklým otvorem otevřela. Po vstupu do předsíně ale policisté zjistili, že jsou zamčené i další dveře vedoucí do kuchyně a dalších částí domu. Z tohoto důvodu policisté dveře vytrhli ze zárubně a tím se mohli dostat i do ostatních částí domu. Pod schodištěm za kuchyní nalezli nehybně ležícího muže vedle jeho invalidního vozíku. Zjevně otřesený muž byl sice při vědomí, ale utrpěl při pádu viditelné poranění hlavy a ruky. Policisté na místě muži pomohli a zvedli ho z podlahy a jeho sestra na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, jejíž posádka provedla na místě nezbytné vyšetření a následně ho odvezla k dalšímu vyšetření do třebíčské nemocnice. Hlídka dům předala k zabezpečení majitelce,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter