Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mrazivé počasí přeje lyžařům na Vysočině

/
/
/
938 Zobrazení



Mrazivé počasí konečně začalo přát majitelům lyžařských areálů v regionu. Teploty, které klesly pod nulu, umožnily vlekařům začít zasněžovat. Přírodního sněhu v letošní sezoně zatím moc nebylo, a tak všichni vyznavači zimních sportů čekali, až začne alespoň mrznout.

Jednou ze sjezdovek, která v současnosti funguje, je také SKI Harusák v Novém Městě na Moravě, kde se o první spuštění pokoušeli už ve druhé polovině prosince, ale nepříznivé počasí provoz přerušilo hned druhý den. Ostrý start tedy přišel až v pondělí 30. prosince a od té doby se zde lyžuje, jak to jen jde. Už teď ale vědí provozovatelé, že letošní sezona bude ztrátová. Nejdůležitější jsou vánoční prázdniny, a ty se letos nepovedly.
Na Harusáku se lyžuje ve všední dny od 9.00 do 21.00 a o víkendech od 8.00 do 21.00. Jízdné můžete zakoupit jak bodové, tak časové, proto by si zájemci měli vybrat přesně tu variantu, která je pro ně nejlepší. U pokladny ale přijímají pouze hotovost. Že je o zimní sporty velký zájem dokazují i fronty, které se tvoří u sedačkového vleku. „Jsme tu dneska na celý den a sníh je parádní, snad to počasí vydrží.“ pochvaluje si jedna z lyžařek. Pro začínající lyžaře je tu připravená i školička lyžování, kdy se o děti postarají zkušení instruktoři a dospělí si tak mohou užívat na svahu.

  • Facebook
  • Twitter