Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Monkey Race podpoří osoby s autismem

/
/
/
918 Zobrazení



Závod Monkey Race Skuhrov 2019 bude pomáhat! Organizátoři druhého ročníku překážkového běhu darují část startovného Integračnímu centru Sasov, které se snaží o co největší rozvoj osob s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich začleňování do běžné společnosti.

„Každý závodník v duchu našeho motta překonává sám sebe. Lidé, kteří trpí autismem, překonávají sami sebe každý den a my je chceme nejen podpořit finančně, ale i morálně. Změnili jsme barvu „závodových“ triček na modrou barvu, což je barva komunikace a sebevyjádření, tedy jedna z oblastí, ve které mají osoby s autismem největší potíže,“ vysvětluje organizátor Lukáš Blažek spojení, které oznamuje stylově u příležitosti dnešního Světového dne porozumění autismu.

„Vážíme si podpory organizátorů závodu Monkey Race Skuhrov a možnosti pomoci naší neziskové organizaci, která zajišťuje pomoc klientům s poruchou autistického spektra na Vysočině,“ řekla koordinátorka ICS Jitka Havlíčková a slíbila, že se spolu s několika kolegy vydají na trať a zkusí překonat sami sebe.

Druhý ročník překážkového běhu Monkey Race Skuhrov 2019 se uskuteční 22. června ve Skuhrově u Havlíčkova Brodu. Závodníci budou muset uběhnout 6,5km a překonat 26 překážek a to ve dvou kategoriích MUŽI a ŽENY. Připravený je i závod Monkey Race 2019 – KIDS, kterého se mohou účastnit děti ve věku 3-15 let. Trať je v délce 1,5 km a na trati čeká malé běžce 10 překážek. V loňském roce závod absolvovalo 106 závodníků, letos je zaregistrováno 200 dospělých a 100 dětí.

Více informací najdete na www.monkeyrace.cz.

  • Facebook
  • Twitter