Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jaderná elektrárna Dukovany na modro a není to Apríl :-)

/
/
/
1300 Zobrazení



Jaderná elektrárna na modro. Vstup do elektrárny nasvítí energetici modrou barvou, aby tak vyjádřili svoji solidaritu s osobami s PAS.

Jaderná elektrárna Dukovany se společně s dalšími regiony ČEZ opakovaně připojí k celorepublikové kampani Česko svítí modře“ s cílem více porozumět světu lidí s autismem. V noci z 2. na 3. dubna proto modré světlo, symbolizující komunikaci, ozáří vstup do elektrárny Dukovany. Vyjádří tak společně s ostatními podporu a solidaritu osobám s PAS (poruchou autistického spektra), u nichž je problematickou oblastí právě komunikace.

Aprílové žertíky střídá každoročně téma o něco vážnější. Světový den zvýšení povědomí o autismu, který připadá právě na 2. dubna, má za cíl zvýšit informovanost veřejnosti o poruchách autistického spektra a formou besed a návštěv sdílených prostor podpořit vzájemné porozumění a bořit předsudky. V tento den se lidé na celém světě zapojují do osvětové kampaně Light it up blue, u nás s názvem Česko svítí modře, kterou iniciuje platforma Naděje pro autismus. Každým rokem se do ní zapojují firmy, podniky a veřejné instituce, které modře nasvítí své budovy, i jednotlivci, kteří se oblečou do modrého.

Modrá je barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.

„Skupina ČEZ spolu s Nadací ČEZ podporují dlouhodobě mnoho organizací, které pomáhají lidem s autismem. Letos jsme se již popáté zapojili do kampaně Česko svítí modře, kdy jsme nasvícením našich objektů po celé České republice snažili poukázat na důležitost komunikace o autismu a vzbudit zájem okolí o toto závažné téma. S organizacemi věnujícím se autismu spolupracují i naši zaměstnanci, kteří chodí do těchto organizací pomáhat v rámci firemního dobrovolnictví, přispívají finančně v rámci firemní sbírky „Plníme přání, myslíme na druhé“, nakupují výrobky chráněných dílen na vánočních a velikonočních trzích a svůj zájem o téma projevují někteří i tak, že 2. dubna přišli oblečeni v modrém,“ říká Michaela Chaloupková, leader udržitelného rozvoje a členka představenstva Skupiny ČEZ.

Porucha autistického centra postihuje každé 40. narozené dítě, s některou z forem autismu žije v České republice 250 tisíc občanů.

Kampaň Česko svítí modře se nasvícením budov po celé České republice snaží poukázat na důležitost komunikace ve všech aspektech vývojové poruchy a vzbudit zájem okolí o toto závažné téma. Stejně jako v loňském roce, i letos se připojila také Jaderná elektrárna Dukovany, která se rozsvítila modře. „Osvítíme budovu hlavního vstupu elektrárny a budovu Informačního centra, aby bylo naše zapojení do této iniciativy vidět na dálku. Také jsme vyzvali naše zaměstnance, aby se symbolicky připojili tím, že přijdou oblečeni do modrých barev a do našeho infocentra jsme pozvali děti s PAS z nedaleké partnerské školy a domova v Ivančicích,“ sdělil tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

  • Facebook
  • Twitter