Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí výtvarníci ze ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod se představují v brodské galerii

/
/
/
735 Zobrazení



Galerie výtvarného umění (GVU) v Havlíčkově Brodě v pondělí 6. února zahájila slavnostní vernisáží výstavu nazvanou Výtvarná tvorba žáků ZŠ Wolkerova. Na úvod promluvila Daniela Růžičková z GVU a ocenila nápad učitelky Štěpánky Fichtnerové ze ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod výstavu uspořádat.

„Vybrané práce žáků jsou pestrou paletou námětů a výtvarných technik. Umožňuje nahlédnout do světa dětské fantazie. Žáci si většinou sami vybrali téma, které je jim blízké, a to výtvarně uchopili,“ uvedla Daniela Růžičková.

Poprvé v GVU je výstava výtvarných prací mimo žáků Základní umělecké školy Havlíčkův Brod. Štěpánka Fichtnerová přivítala všechny návštěvníky a pohovořila o svém vztahu k malování. „Na naší škole děti mohou kreslit akvarelovou barvou a to je velký skok od malování s vodovkami. Jsem ráda a oceňuji, že dnešní děti malují mnohem lépe než já v jejich letech. Na výstavě jsou nejen obrazy, ale i keramické výrobky. Chci poděkovat GVU za umožnění výstavy a dětem za jejich díla,” řekla Štěpánka Fichtnerová.

Plakát k výstavě uvozuje citát. „Kdyby si každý vzal pastelku, barvičku nebo třeba kousek hlíny a začal tvořit, svět by byl mnohem veselejší.“ „Citát jsem kdysi objevila v jednom časopise pro keramiky, opsala jsem si ho a mám ho moc ráda. Ale autora bohužel neznám,” uzavřela Štěpánka Fichtnerová.

O zpestření vernisáže se postarali hrou na kytaru a zpěvem Filip Hušek a David Krejčiřík. Výstavu výtvarných prací mohou zájemci zhlédnout do 5. března 2023. „Pro naši školu je výstava velkou ctí,“ řekl Miloš Fikar, ředitel ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter