Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí lupiči z Velkého Beranova skončili v rukou policistů

/
/
/
1063 Zobrazení



Policisté dopadli lupiče, kteří minulý týden přepadli ve Velkém Beranově na ulici náhodného chodce, způsobili mu zranění a obrali ho o jeho věci. Dva chlapce a dívku, z nichž ani jednomu z nich ještě nebylo osmnáct let, skončili ve stejný den v rukou policistů, kteří je odvezli do zařízení pro mládež, odkud předtím utekli.

V pátek 27. května v dopoledních hodinách využili tři útočníci podnapilosti muže, kterého náhodou potkali ve Velkém Beranově na Jihlavsku a požadovali po něm peníze. Ty jim odmítl vydat, a proto ho fyzicky napadli, muž se bránil. „Napadený nakonec přišel o mobilní telefon a peněženku, útočníci poté z místa utekli. Muži pak pomohly náhodné osoby a na místo byli přivoláni policisté,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Do Velkého Beranova okamžitě po oznámení o loupeži vyjely policejní hlídky, policisté vzhledem ke zranění muže přivolali také zdravotnickou záchrannou službu, ta ho odvezla na ošetření do jihlavské nemocnice. „Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelých a začali po nich v lokalitě pátrat. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté.
Hledání bylo brzy zakončeno úspěchem. Policisté v krátké době nalezli tři podezřelé, dva mladíky a dívku, v lokalitě autobusové zastávky. Všichni tři mají být umístěni v zařízení pro mládež, odkud utekli a bylo po nich vyhlášeno pátrání. Policisté je zajistili a odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Část věci, o které přepadený muž přišel, kriminalisté vypátrali, další věci vydali podezřelí,“ dodala Jana Kroutilová.
Úkony trestního řízení zahájili policisté pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Oba chlapce a dívku si následně převzal oprávněný zástupce příslušného zařízení pro mládež.

  • Facebook
  • Twitter