Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí lidé v Telči vyjádřili svůj pohled na svět ve fotografiích

/
/
/
937 Zobrazení



Po celý měsíc únor bude ve vstupní síni radnice v Telči výstava fotografií nazvaná Můj pohled. Je to výstava černobílých fotografií klientů Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč při Oblastní charitě Jihlava.

Mladí lidé, kteří navštěvují ZASTÁVku, v průběhu minulého roku zaznamenávali to, v čem vidí největší problémy své doby. Nápad uspořádat výstavu se zrodil v hlavách pracovníků již začátkem roku 2019. „V průběhu celého roku pracovníci informovali klienty o konání výstavy a o tom, že se na ní mohou podílet. Nejintenzivněji začali mladí na výstavě pracovat s příchodem podzimu, kdy dle jejich slov pociťovali deprese a chtěli je zachytit,“ uvedla Monika Smejkalová, pracovnice ZASTÁVky.

S tématem výstavy přišla brigádnice, pracující na ZASTÁVce, Monika Čápová. Ta si všímá, že její okolí řeší problémy jiných cílových skupin a uživatele „nízkoprahu“ vidí pouze jako problémovou mládež. Tedy ty, co problémy dělají, nikoli řeší.

„Našim uživatelům jsme prostřednictvím výstavy dali příležitost k tomu, aby poukázali na to, co oni sami řeší a co je sužuje. Zúčastnilo se toho celkem 34 mladých lidí ve věku 11–18 let. Byli rádi, že jim umožníme prostor k jejich vyjádření,“ dodala Monika Smejkalová.

Součástí výstavy budou kartičky s citáty samotných klientů, které si budou moci návštěvníci odnést. Kartičky s citáty jsou určeny k zamyšlení se nad vnímáním dnešní mládeže.

Veřejnost je také zvána na vernisáž k výstavě fotografií nazvaná Můj pohled, která se uskuteční v pondělí 3. února v 16.00 ve vstupní síni radnice Telč. Vernisáž bude obsahovat proslov pracovníků a kulturní vystoupení klientů ZASTÁVky.

  • Facebook
  • Twitter