Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí baseballisté Třebíče zakončili sezónu medailově

/
/
/
1024 Zobrazení



Bronzovými medailemi z mistrovství České republiky zakončili hráči Třebíče Nuclears sérii podzimních vrcholných turnajů v mládežnickém baseballu.

Poslední hrací víkend patřil hned třem věkovým kategoriím. Nejúspěšnější byli starší žáci do 11 let, kteří v domácím prostředí třebíčského areálu Na Hvězdě dokázali v souboji o třetí příčku porazit Sabat Praha jednoznačně 19:9. Mistrovský titul si z Třebíče odvezl tým Hrochů Brno, kterému domácí Nuclears podlehli v semifinále. „Náš cíl pro turnaj byl jasný – medaile!“ Říká hlavní trenér žáků Jozef Libiak a pokračuje: „Semifinále s Hrochy pro nás nebylo úplně šťastné. Nastoupili jsme k němu jen půl hodiny po vyčerpávajícím souboji s brněnskými Draky o vše. Na hráčích byla vidět únava a jen těžko hledali chuť do dalšího těžkého utkání. Závěrečnou výhrou nad Sabatem jsme si ale zajistili bronzové medaile a splnění stanoveného cíle.“
Kadeti do 15 let absolvovali český šampionát v Praze. Přestože tým prohrál všechna utkání, hlavní trenér Pavel Jozek byl s výkonem svých svěřenců spokojený. „Ostudu jsme rozhodně neudělali, spíše naopak. Všechna utkání jsme se dokázali držet velice blízko výhře. Do poslední směny jsme měli v každém zápase šanci na vítězství. Bohužel ale nepřišel důležitý odpal, nebo se nám nepodařilo udržet těžce vybudovaný náskok. Během celého turnaje jsme třikrát prohráli o jeden bod a jednou o dva body.“ Shrnul účinkování kadetů na mistrovství Jozek.
Mladší žáci do devíti let na mistrovství ČR v Blansku suverénně vyhráli základní skupinu. Pak ale ve vyřazovacích bojích narazili na silný domácí tým, kterému podlehli po boji 0:4. Olympii Blansko nedokázal na cestě k titulu zastavit ani žádný jiný celek. Na Třebíč zbyla v konkurenci 16 nejlepších týmů konečná osmá příčka. „Všichni hráči předváděli během sezony výborné výkony a jsem ráda, že jsem je mohla vést. Během těžkých zápasů na mistrovství jsme načerpali spoustu zkušeností. Ozdobou naší hry byl dvojaut v podání Davida Sobotky a Vojty Příhody proti Blansku.“ Chválí mladší žáky hlavní trenérka Míša Hobzová.

Definitivní tečku za baseballovou sezónou udělá v neděli 13. října slavnostní vyhlášení nejlepších mládežnických hráčů a jejich pasování do vyšších kategorií. Předání zlatých sošek proběhne na hlavním baseballovém hřišti Na Hvězdě od 10.00.

Úvodní foto: Starší žáci do 11 let Třebíče Nuclears vybojovali na mistrovství České republiky v domácím prostředí třetí příčku a zakončili tak baseballovou sezonu ziskem bronzových medailí, foto: Tomáš Kliner

  • Facebook
  • Twitter