Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladá kuchařka z Havlíčkova Brodu zamířila do finále soutěže Svačina roku

/
/
/
847 Zobrazení



Nadějná kuchařka Lucie Sochorová z Obchodní akademie a Hoteloví školy z Havlíčkova Brodu se probojovala do finálové patnáctky 6. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Velké finále se uskuteční 4. prosince 2018 v pražském gastro studiu Chefparade+.

Pro nejlepší školy a soutěžící jsou připraveny ceny v hodnotě 45 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost. O postup do finále usilovalo více než 140 studentů z celkem 43 středních škol.
Úkolem 15 finalistů je připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky mají časový limit 20 minut. Porotci budou hodnotit nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling.
Nejlepší vyhrává poukaz v hodnotě 7 000 Kč a soutěžící na druhém a třetím místě získají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Pořadatelská porota vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.
O nejlepších soutěžících bude rozhodovat odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.
I letos bude do hlasování zapojena veřejnost, která na facebookových stránkách Rio Mare Česko udělí Cenu veřejnosti v hodnotě 5 000 Kč v tuňákových produktech. Hlasování probíhá od 26. do 30. listopadu. Facebooková stránka nabídne rovněž živý finálový přenos. Velké finále se koná v úterý 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.
Letošní šestý ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Lucie Sochorová, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, Thon koláč s tuňákem Rio Mare

Suroviny pro 4 porce: Těsto: 6 lžic špaldové mouky, lžička studené vody, 3 lžíce másla a sůl; Náplň do koláče: 1 konzerva tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 40 g sýru Feta nebo Balkánský sýr nakrájený na kousky, 4 ks cherry rajčátek, 1/5 středně velkého pórku, větvička čerstvého oregana, 1 ks vejce a špetka soli
Postup: Mouku prosejeme a nasypeme do mísy, přidáme vejce, nakrájené máslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Směs osolíme, přidáme studenou vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v chladu. Z odpočatého těsta vyválíme placku, kterou přesuneme do formy a dotvarujeme tak, aby těsto bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Těsto na dně propícháme na několika místech špejlí nebo vidličkou a pokryjeme pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut. Následně koláč z trouby vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí na koláč rovnoměrně rozložíme jednotlivé suroviny. Nakonec povrch koláče posypeme sekaným oreganem a zalejeme rozšlehanými vejci. A dáme opět do trouby a dopékáme asi 25 minut.

  • Facebook
  • Twitter