Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Místo lyžařů na sjezdovkách děti na bobech a sáňkách

/
/
/
962 Zobrazení



Nejen teplé počasí, ale také vládní nařízení letošní lyžařské sezóně moc nepřejí. Některé svahy na Vysočině mají sice sněhovou pokrývku, kterou se provozovatelé snažili vytvořit, ale vleky spuštěné nejsou. Místo lyžařů, se na svahu prohánějí děti na bobech a sáňkách. Jejich rodiče postávají ve skupinkách podél svahu.

Podle většiny provozovatelů je tohle řešení z epidemického hlediska mnohem horší, než kdyby se na svahu normálně lyžovalo.
V Novém Městě na Moravě se na svahu také prohání několik mladých sáňkařů. Opodál v areálu Vysočina arény jsou také sněžná děla vypnutá, ale na sněhových hromadách, které se podařilo nasněžit, to žije. Ač se jedná o malý svah, dětem to vůbec nevadí.
„Chodíme sem každý den, dětem donesl Ježíšek na vánoce sáňky a tak je musíme vyzkoušet a je to pro ně úžasný zážitek“ pochvaluje si tuhle malou sjezdovku Martina Brhelová.
Největší problém ale jsou neukáznění návštěvníci. Provozovatelé upozorňují na to, že se lidé pohybují v místech, kde jsou zapojená sněžná děla. Ta jsou napojená na tlakové hadice s vodou a také jsou zapojeny do elektřiny na 380 voltů. Najdou se i tací, kteří na děla lezou anebo se pokouší manipulovat s pákami, tato činnost může být i životu nebezpečná.
Zda se vleky v roce 2021 spustí, se rozhodne nejspíš jedenáctého ledna, toto datum by měla vláda opět rozhodnout o otevření skiareálů.

  • Facebook
  • Twitter