Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek v Trenčíně a v Dymokurech třikrát zlatý

/
/
/
925 Zobrazení



Uplynulé dva víkendy byly pro havlíčkobrodského motocyklového závodníka Michala Práška ve znamení road racingových závodů. Předminulý víkend jsme startoval na Mezinárodních závodech na letišti v Trenčíně a minulý víkend na Závodech silničních motocyklů v Dymokurech.

Závody na Trenčínském letišti se jely už po třetí v řadě. „Mám to tam rád, jen jsem se bál počasí. Předpověď byla více než nepříznivá a tak jsme vyrazili vybaveni mokrými gumami,“ ohlíží se Prášek před závod.

Na páteční rozjížděcí kvalifikaci pršelo a Prášek si tak postupně zvykal na mokrou trať. „Zrychlování nebylo jednoduché, ale několik mých soupeřů ve třídě superbike zajelo hodně dobré časy,“ říká havlíčkobrodský jezdec.

Druhá kvalifikace a sobotní závod se už jely na suchu. „Prvních pár kol v kvalifikaci jsem si znova zvykal na trať a pak začal zrychlovat. Ve dvanáctém kole jsem tak zajel nejrychlejší kolo kvalifikace s časem 1:02.769. Startoval jsem tedy z prvního místa, za sebou jsem ale měl silné soupeře Máru Červeného a Tomáše Totha. Start se mi zase nevydařil a do první zatáčky jsem najížděl asi pátý. V prvních třech kolech jsem předjel soupeře a pár kol jsem jel třetí za Tomášem Tothem a Márou Červeným. Tomáše se mi podařilo předjet, ale Mára byl oříšek. Ten tahal fakt dobře. Tři kola před koncem jsem Máru předjel, on mi to vrátil, byly to nervy. Jel výborně, několikrát by se mezi nás nevešel ani savý papír . Nakonec jsem ho předjel v posledním kole a dojel jsme si tak pro vítězství,“ popsal dramatický závod Michal Prášek.

Nedělní závod se jel na hodně mokré trati. „Byl jsem dost nervózní, na té vodě si přeci jen nejsem tak jistý. Závod byl odstartován, věřte nebo ne, já jsem najel do první zatáčky první, to se mi dlouho nepodařilo. V těsném závěsu za mnou byl Mára, celý závod jsme tahali, co to jen šlo. V zatáčkách jsem Márovi lehce ujel a na rovinkách mě celkem snadno dotahoval. Přestože byla trať mokrá, oba jsme jeli časy 1:06. Já jsem zajel své nejrychlejší kolo závodu v posledním kole a dojel jsem tak pro druhou víkendovou výhru,“ raduje se Prášek, který tak rozšířil úspěšnou bilanci na slovenských letištích – ze 14 závodů byl 13x první.

Závěrem bych chtěl poděkovat Miloši Balážovi a jeho týmu za uspořádání těchto závodů, byl to úžasný víkend. Nesmím zapomenout, že byl skvěle komentovaný Richardem Karnokem,“ uzavřel Prášek.

O týden později se se svým týmem přesunul do Dymokur, které také patří k jeho oblíbeným tratím. Letos se tam sjelo nemálo rychlých jezdců, Prášek si konkuroval Tomášem Tothem, Tomášem Borovkou a Karlem Peškem. „Bylo mi jasné, že závod to nebude vůbec snadný,“ věděl už před kvalifikací. V té první skončil druhý. „Tomáš Toth hodně zatahal a zajel s časem 1:04 nejrychlejší čas, ztrácel jsem na něj půl vteřiny, a tak bylo zřejmé, že ve druhé kvalifikaci budu muset hodně zabrat,“ byl si vědomý Prášek.

„Druhá kvalifikace byla o dost rychlejší. Jezdily se časy 1:02; 1:01. Po několika kolech jsme se rozjeli a mně se podařilo zajíždět časy těsně nad 1:00. V 18. kole jsem zajel 1:00.362, tedy nejrychlejší čas kvalifikace,“ popisuje Prášek, který si tím zajistil start z prvního místa.

Do první zatáčky najížděl čtvrtý, za dvě kola předjel soupeře Karla Peška a Tomáše Borovku. „Přede mnou jel Tomáš Toth, který jel opravdu výborně. Asi pět kol před koncem jsem ho předjel a držel vedení, věděl jsem, že je za mnou, a tak jsem v posledním kole jel, co to jen šlo a dojel nám tak nejen pro vítězství, ale také pro traťový rekord s časem 1:00.155,“ neskrývá radost Michal Prášek.

„Byl to další úžasný víkend a parádní atmosféra. Děkujeme Petrovi Civínovi a jeho dceři Báře za skvělou organizaci. A ani tentokrát nesmím zapomenout na výborného komentátora Richarda Karnoka. Děkuji také Pavlovi Roháčovi – šéfovi týmu Roháč & Fejta Motoracing a všem našim sponzorům,“ uzavírá Prášek.

Na začátku října čeká závodníka týmu Roháč & Fejta Motoracing Podzimní cena Brna na Masarykově okruhu, která se pojede pod hlavičkou CAMS.

  • Facebook
  • Twitter