Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčský tým dospělých mezi nejlepší osmičkou v první lize tenistů

/
/
/
792 Zobrazení



Opět po roce se A-tým HTK Třebíč zúčastnil bojů o tenisovou extraligu. Do čtyř skupin byli rozděleni účastníci letošní první ligy konající se ve čtyřech městech po celé republice od 6. do 10. září. Druhý nejlepší tým dospělých na Vysočině (za TK Spartak Jihlava) byl nalosován do skupiny A v Liberci. Další zápasy se odehrály v Mostu, Mariánských Lázní a na kurtech pražského klubu TK Neridé.

Pod vedením kapitána Jaroslava Bulanta dostali v letošním ročníku šanci i mladí hráči a hráčky. Mezi nimi dva nejlepší dorostenci klubu Matyáš Říha a Eliška Grünová či teprve třináctiletá naděje Adéla Svítilová. Ostřílenou součást týmu tvořili Monika Svobodová, Slováci Juraj Masár a Michal Selecký, které doplnili nadějní junioři Simon Traxler z Rakouska a odchovanec HTK Třebíč, v současnosti reprezentant TK AGROFERT Prostějov, Ondřej Válek.

Svoji pouť začali tenisté z Horácka pondělním duelem s týmem TENIS-CENTRUM DTJ Hradec Králové. Rozhodnuto bylo už po dvouhrách. Bodem přispěli Masár, Svobodová, Grünová, Traxler i Válek. Ve čtyřhře tak dostal prostor mladý pár Grünová/Svítilová pro něž to byla velká zkušenost a za výsledek se rozhodně nemusí stydět. V zápase s párem Daniela Jelínková/Adéla Josefová (97. a 124. hráčka žebříčku) prohráli 6:7, 3:6. Po boku Michala Seleckého se v druhém deblu mužů představil Matyáš Říha. Vítězný bod však nepřidali. Celkové skóre vyznělo v poměru 6:3 pro Třebíč.

V úterý narazili na velmi silný domácí výběr LTK Liberec. Nakonec došlo k papírovým předpokladům a HTK Třebíč si odnesl z klání prohru 2:7. V singlu získal bod Juraj Masár po vítězství 7:6, 7:5 nad Dominikem Řečkem, který v srpnu došel do finále Mistrovství ČR jednotlivců v Ostravě. „Byl to nejlepší zápas od našich hráčů, co jsem viděl. Hrál opravdu výborně, odvedl kus skvělé práce,“ pochválil svého svěřence Jaroslav Bulant. Druhé vítězství přidaly ve čtyřhře Monika Svobodová s Eliškou Grünovou. Překvapivě porazily favorizovaný pár Viďmanová/Krejsová 4:6, 7:5 a 10-4 v super tiebreaku. „Start byl z její strany nervóznější. Celkově se uvolnila v závěru zápasu, kde hrála fakt hezky,“ pochválila svou deblovou partnerku dvojnásobná mistryně ČR ve čtyřhře Monika Svobodová. Ta naopak po domluvě s kapitánem týmu nehrála dvouhru, aby pošetřila síly na další den. Šanci dostala místo ní Adéla Svítilová, pro kterou to byl velmi cenný zápas do budoucna.
Družstvo mohlo hrát v silnější sestavě, ale z různých důvodů to neklaplo. „Danylo Kalenichenko hrál na turnaji v Kyjevě, Ágnes Bukta se zranila dva dny před příjezdem a Chantal Škamlová musela do karantény. Určitě s touhle sestavou bychom byli vyrovnaný tým Liberci a mohli jsme bojovat o extraligu,“ promluvil o absenci posil kapitán družstva Bulant.
O druhé místo se utkali třebíčští hráči a hráčky s LTC Houštka. Z tradiční šestičlenné sestavy pro dvouhry prohrála jen dorostenka Eliška Grünová. „Jsou to super zkušenosti, bylo mi to cenný do budoucna. Jsem na sebe hrdá na jednu stranu, naopak mě mrzí, že se mi, hlavně poslední den, nepovedlo dotáhnout dobře rozehrané gemy“ zhodnotila svoji premiérovou účast v první lize Eliška. Po dohodě kapitánů se za rozhodnutého stavu 5:1 pro klub z Vysočiny neodehrály čtyřhry.
„Cíl jsme si samozřejmě splnili, až trochu i překvapením pro mě bylo, že jsme skončili na druhém místě. Zrovna letos nebyla ta naše skupina nejsilnější a s posilami bychom určitě hráli o první místo,“ zhodnotil výsledek týmu kapitán Jaroslav Bulant.

  • Facebook
  • Twitter