Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Maturanti si i letos zaúčtují online

/
/
/
530 Zobrazení



Ve středu 12. ledna pořádá Vysoká škola polytechnická Jihlava osmý ročník soutěže Účtování versus účetnictví. Ta je určena studentům čtvrtých ročníků středních odborných škol a z důvodu pandemických opatření proběhne stejně jako loni výhradně online.

Do soutěže se přihlásilo 12 tříčlenných týmů ze pěti středních škol z Kraje Vysočina a Středočeského kraje. Ti budou v časovém limitu společně online vypracovávat odborný test zaměřený na problematiku účetnictví. Zahájení soutěže, doprovodný program i vyhlášení výsledků proběhne formou videokonference.

„Každý ročník soutěže nabízí takové zadání, které odráží rozdíl mezi účetnictvím a účtováním. Soutěžící musí prokázat, že dovedou nejenom správně zaúčtovat námi vybrané případy, ale také, jak my účtaři říkáme, věrně a poctivě tyto případy zobrazit a především odůvodnit,“ uvádí hlavní organizátorka soutěže Kateřina Berková z Katedry ekonomických studií VŠPJ. Maturanti budou tedy řešit situace, které dobře znají ze své střední školy, ale také situace pro ně zadané neobvyklým způsobem. Během soutěže budou muset prokázat schopnost kritického myšlení, správného úsudku, týmové spolupráce a schopnost propojovat si účetní souvislosti.

„Na soutěži mě bavilo, že jsem více pochopila, jak funguje celé účetní období roku. Jak se začíná, poté průběh roku a závěrečné postupy k vypracování účetní závěrky a výpočet daně. Zaujalo mě, jak jsou jednotlivé kroky v účetnictví provázané a každý krok má svůj pádný důvod,“ popisuje Eliška Mutlová, studentka posledního ročníku oboru Finance a řízení na VŠPJ, která v roce 2019 se svými spolužáky z jihlavské obchodní akademie účetní soutěž vyhrála.

Stejně jako v předchozích letech se mohou vítězné týmy těšit na hodnotné ceny, které letos do soutěže věnovaly firmy Gordic, Fox Games a Vysoká škola polytechnická Jihlava. Utkají se o ně studenti z níže uvedených škol:

Manažerská akademie – střední odborná škola, s. r. o., Jihlava
Obchodní akademie, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
VOŠ a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou
Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s. r. o.
Obchodní akademie Neveklov

  • Facebook
  • Twitter