Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Masopustní veselí a rej masek hostí o víkendu Třebíč

/
/
/
623 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Třebíč pořádá v sobotu 3. února od 13.00 do 17.00 ve Šmeralově statku v Třebíči přehlídku tradičních i soudobých masek nejen z Vysočiny nazvanou Masopustní veselí.

Únor je období masopustu, veselí, masek, průvodů, dobrého jídla a tance. Tradice obchůzky masek je dodržována zejména v malých obcích. Muzeum Vysočiny Třebíč chce ukázat lidem, jak to při takové obchůzce chodilo a chodí.

Na programu jsou tvůrčí dílny, které budou probíhat průběžně po celou dobu akce. Děti si vytvoří vlastní papírovou masku přímo na místě. Těšte se na masopustní dovádění a přehlídku tradičních masek i s pochováváním basy v podání divadelního spolku Ampulka a muzejníků, na Komárovickou kobylu, která bude v průběhu odpoledne několikrát porážena, a to s odborným etnografickým komentářem, ten máme ostatně připraven také ke kolekci papírových obličejových masek..
Ochutnat mohou návštěvníci smažené koblihy a placky z bramborového těsta připravovaných podle tradičního regionálního receptu. Těšit se mohou i na veselý fotokoutek, na taneční rej masek a na soutěže o nejkrásnější masku. To vše za doprovodu kapely Mustafo Josefa Číže z Jaroměřic nad Rokytnou s hostujícím houslistou a primášem Petrem Hudečkem, která se bude střídat s muzikou folklórního souboru Bajdyš. Nebude chybět ani občerstvení se zabíjačkovými dobrotami Havlíčkova řeznictví a uzenářství, vařit se budou horké nápoje. A koho by nezahřály, může v teple multifunkčního sálu sledovat dokumentární filmy a fotografie s masopustní tematikou.

Vstupné: Dospělí a děti od 6 let 50 Kč, masky vstup zdarma.

  • Facebook
  • Twitter