Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Za jízdu bez karty v tachografu pokuta a kauce, policisté na Vysočině dohlíželi na kamiony

/
/
/
313 Zobrazení



Ve středu 31. ledna policisté dohlíželi na silnicích Vysočiny na kamiony a jejich náklad, zkontrolovali celkem 46 vozidel, zjistili devět porušení, za která uložili v osmi případech na místě pokutu v příkazním řízení a v jednom případě oznámili jízdu bez vložené karty v tachografu k řešení do správního řízení.

„Řidiče kontrolovala hlídka ráno kolem deváté hodiny na kontrolním stanovišti na silnici č. II/602 u Olešné, kudy projížděl s jízdní soupravou se zahraniční registrační značkou. Policisté zjistili, že řidič řídí bez vložené karty řidiče v digitálním tachografu vozidla. Jednání zadokumentovali a jeho přestupek oznámili na obec s rozšířenou působností, která povede v dané věci správní řízení. Kromě toho dopravci za toto porušení uložili kauci ve výši 50 000 korun,“ popsala případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V rámci akce uložili policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov ještě další dvě kauce v celkové hodnotě 25 000 korun. „Zkontrolovali jsme rozměry dvou zahraničních jízdních souprav, v obou případech se jednalo o přepravu dřevní hmoty a v obou případech policisté zjistili překročení největších povolených rozměrů – výšky převáženého nákladu. Dvěma zahraničním řidičům jsme uložili pokutu v příkazním řízení v celkové výši 4000 korun a uložili jsme dvě kauce provozovatelům vozidel v celkové výši 20 000 korun. Obě kontroly realizovali policisté z dopravního inspektorátu Třebíč na kontrolním stanovišti u silnice č. I/38 u obce Horky,“ dodala tisková mluvčí.

Při akci zjistili policisté dalších 42 dopravních přestupků spočívajících v porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích, za které uložili na místě pokuty v příkazním řízení v celkové hodnotě 52 000 korun.

„V letošním roce plánujeme v kontrolách dodržování právních předpisů ze strany řidičů nákladních vozidel pokračovat v rámci běžného výkonu služby, ale také při mimořádných dopravně bezpečnostních akcích,“ uzavřel David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie policie na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter