Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lipnický hrad se rozezní barokní a renesanční hudbou

/
/
/
949 Zobrazení



K poctě patrona hradní kaple sv. Vavřince na hradě Lipnice se o víkendu uskuteční v Lipnici nad Sázavou dva koncerty. V sobotu 10. srpna zazní barokní hudba, v neděli 11. srpna pak renesanční.

„Hudební soubor Ludus musicus s uměleckým vedoucím Františkem Běhounkem už řadu let připravuje s různými soubory pro pořad Barokní noc v Českém Krumlově taneční repertoár. Jeho působivou složkou je Křižovnická parajezdecká taneční škola Sv. Štěpána, čtyři koně a sólisté, v podání souboru En Garde! pod vedením Jitky Pokorné. Ta je také autorkou všech choreografií těchto vystoupení.
Impulsem pro vytvoření maket koní byla znalost Špaňelské dvorské jezdecké školy ve vídeňském Hofburgu, kde se původně cvičili v jezdeckých dovednostech mladí aristokraté.
Jednotlivé koňské tance, / jména koní jsou vzata z pojmenování Heliových slunečních ořů: Piroís, Eóus, Aethón, Flegón / jsou v našich představeních prokládány výstupy sólových tanečníků, kteří ztvárňují mythologické postavy,“ popisuje první koncert nazvaný Baroko v hudbě a tancích na hradě Lipnici kastelán hradu Marek Hanzlík. Koncert začíná v 15.00.

V podání souboru Ludus Musicus se uskuteční i druhý koncert v neděli od 14.00 nazvaný Renesanční písně Evropy. „Soubor Ludus musicus vydal v tomto roce CD s názvem Signum, obsahuje písně renesanční Evropy. Dvojalbum je rozděleno do tří částí: Bohemia, Italia, Hispania et Lusitania. Soubor v rámci svého letního hostování na hradě Lipnici uvede výběr z písní z tohoto dvojalba. Zájemci budou mít možnost si dvojalbum Signum koupit za 300 Kč,“ dodává Marek Hanzlík.

  • Facebook
  • Twitter