Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Letní kempy na Vysočině

/
/
/
670 Zobrazení



Téměř stovka žáků základních škol ze Světelska a Náměšťska využila letní kempy pořádané v době letních prázdnin spolkem Free Time Světlá. Letní kempy byly zdarma díky dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a zaměřily se na snížení nerovností v přístupu ke vzdělávání a podporu duševního zdraví u dětí, které ve školním roce 2020/2021 plnily povinnou školní docházku, v důsledku pandemie covid-19.


Šest kempů proběhlo ve Světlé nad Sázavou a Humpolci. Jejich hlavním cílem byl všestranný tělesný rozvoj, výuka angličtiny a osobnostní výchova. Pod vedením trenérů HC Světlá se účastníci rovněž učili bruslit.
Tři desítky žáků strávily 5 dnů v letních šachových kempech v Jedově u Náměště nad Oslavou.
Hlavním zaměřením byla šachová výuka pod vedením zkušených trenérů druhé třídy panem GM Petrem Veličkou a panem Petrem Mičulkou, která byla doplněna vědomostními soutěžemi, matematikou, aktivním sportováním či osobností výchovou, výletem a táborákem. Někteří si mohli vyrobit i pohledy a poslat je svým nejbližším.
Účastníkům se pobyt v kempech líbil a pořadatelé zvažují pořádání této akce i v příštím ročníku.

  • Facebook
  • Twitter