Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Protáhne havlíčkobrodský HB Ostrov rekordní sérii?

/
/
/
1457 Zobrazení



Zatímco fotbalisté pražské Slávie drží neporazitelnost v české nejvyšší soutěži 51 zápasů, stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod se mohou pochlubit ještě lepší bilancí. Čtyřnásobný český šampion z Vysočiny totiž v extraligové soutěži nenašel přemožitele v pětasedmdesáti po sobě jdoucích utkáních… HB Ostrov naposledy “padl“ 13. května 2014, kdy ho v prvním finálovém utkání play-off porazil tým DTJ Hradec Králové těsně 4:3. Od té doby havlíčkobrodští stolní tenisté nenašli jediného přemožitele. A jejich série činí do dnešního dne 75 extraligových zápasů bez prohry v řadě. Opravdu úctyhodná bilance…

Stolní tenisté HB Ostrov obhajují mistrovský titul z minulé sezony, který byl celkově čtvrtý v krátké historii havlíčkobrodského klubu. Své první utkání svěřenci trenéra Bohumila Vožického sehrají v pátek 10. září od 18.00 v Hradci Králové. V souboji s domácím sokolem jsou velkým favoritem, nejen proto, že s tímto soupeřem ještě nikdy neprohráli…

Tým královéhradeckého Sokola tvoří dvojice zkušených hráčů Marek Klásek s Jakubem Crhou a talentovaní odchovanci Vlastimil Buben a Jan Mokrejš. Před touto sezonou Sokol opustil Martin Pavlica, který přestoupil do Havířova.

V HB Ostrov, který je v pátečním utkání velkým favoritem, se toho v hráčském kádru mnoho nezměnilo. Do Liberce byl uvolněn reprezentant Egypta Mohamed Shouman, který ale kvůli pandemii covid-19 v havlíčkobrodském dresu nestihl odehrát jediné utkání… Nově byl do A týmu zařazen sedmnáctiletý juniorský reprezentant Ondřej Květon, jenž minulou sezonu hrál Extraligu za SKST Cheb. Jádro mistrovského celku zůstalo pohromadě. Zkušení exreprezentanti Tomáš Tregler, Dmitrij Prokopcov, Michal Obešlo a devatenáctiletý Radek Skála jsou připravení poprat se o další mistrovský titul.

Jedno je jisté, někteří hráči z obou kolektivů páteční utkání v Hradci Králové nestihnou… Královéhradecký Marek Klásek a naši Ondřej Květon a Bohumil Vožický jsou totiž ve stejném termínu na reprezentační akci v Chorvatsku.
Oba vzájemné souboje v loňské extraligové soutěži skončily vítězstvím favorizovaného HB Ostrov v poměru 3:1. Jak dopadne zítřejší duel v Hradci Králové? Utkání můžete sledovat v rámci streamu na – idea=tj-sokol-pp-hradec-kralove-hb-ostrov-h-brod

Extraliga mužů ve stolním tenisu 2021/2022

2. kolo základní části soutěže

Pátek 10. září 2021 v 17.00

Sokol PP Hradec Králové – HB Ostrov Havlíčkův Brod

Pohled na soupisky obou týmů:

Sokol PP Hradec Králové:

Hráčský kádr: Jakub CRHA, Vlastimil BUBEN, Marek KLÁSEK, Jan MOKREJŠ, Matyáš LEBEDA. Hrající trenér a manažer: Michal LEBEDA ml.

Umístění v loňské extraligové sezoně 2020/2021: 7.

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Hráčský kádr: Dmitrij PROKOPCOV, Tomáš TREGLER, Michal OBEŠLO, Radek SKÁLA, Ondřej KVĚTON, František KANTA. Hrající trenér: Bohumil VOŽICKÝ. Manažer: Miroslav JINEK.

Umístění v loňské extraligové sezoně 2020/2021: 1.

Vzájemné zápasy v sezoně 2021/2022:
kolo (16. ledna 2021): Sokol PP Hradec Králové – HB Ostrov Havlíčkův Brod 1:3 (Buben – Skála 3:1, Mich. Lebeda ml. – Obešlo 1:3, Mat. Lebeda – Tregler 0:3, Buben – Obešlo 2:3); 17. kolo (12. března 2021): HB Ostrov Havlíčkův – Sokol PP Hradec Králové 3:1 (Tregler – Mokrejš 3:0, Prokopcov – Buben 3:2, Skála – Crha 0:3, Tregler – Buben 3:0).

  • Facebook
  • Twitter