Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté v Havlíčkově Brodě objasnili sérii krádeží, pachatelem je jednadvacetiletý mladík

/
/
/
632 Zobrazení



Ze série vloupání a krádeží v různých objektech v Havlíčkově Brodě a blízkém okolí města je obviněný jednadvacetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista. Dopustil se krádeže celkem v sedmi případech a způsobil škodu přes čtyřicet tisíc korun. Za dva trestné činy mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti vypátrali kriminalisté na začátku týdne v časných ranních hodinách v Havlíčkově Brodě. „Jedná se o muže bez trvalého bydliště, který často mění místo svého aktuálního pobytu. Muž skončil v policejní cele a na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. Jednadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska byl obviněn z pokračujícího přečinu krádeže, spáchaného dílem samostatně a dílem ve spolupachatelství, dále je obviněn z přečinu porušování domovní svobody,“ uvedla Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality.
Obviněný muž byl v minulosti už opakovaně soudně trestán v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Letos v létě byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky.

„V době od července se muž dopustil série krádeží v různých objektech v katastru Havlíčkova Brodu. Vloupal se do chatky se zahradním domkem, sportovního zařízení, pergoly a rybářské chaty, další krádeže se dopustil v bytě, zábavním podniku a čerpací stanici. Někdy se do objektu vloupal, v některých případech kradl v přístupných prostorech.
Nejvyšší škodu způsobil v červenci při krádeži na pozemku chatky se zahradním domkem, kde majitel přišel o věci v hodnotě téměř třicet tisíc korun. Obviněný muž vnikl na oplocený pozemek, kde se vloupal do objektů a odcizil různé věci jako nářadí, sekačku, motorovou pilu, televizor, sekery ale třeba také krémy a ručníky.
Vloupání do sportovního zařízení, odkud zmizely dvě desítky plechovek s nápoji, se dopustil ve spolupachatelství, stejně jako vloupání do chaty, kde přišel majitel o pruty a další rybářské vybavení.
Někdy obviněný muž využil ke krádeži aktuálně vzniklou situaci, jako v případě odcizení mobilního telefonu a peněženky v bytě své příbuzné, krádeže se dopustil také na čerpací stanici, kde vzal ze stojanu bagety a utekl, nebo využil příležitost v zábavním podniku a odcizení finanční hotovosti z odložené peněženky,“ dodala policejní mluvčí s tím, že věci nabyté krádeží se snažil zpeněžit a finanční prostředky používal pro svoji potřebu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují stejně jako trestnou činnost spolupachatelů. Za trestnou činnost mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter