Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli tři distributory pervitinu

/
/
/
700 Zobrazení



Třebíčští kriminalisté zadrželi tři distributory pervitinu a zajistili kolem deseti gramů drogy. Jedná se o dva muže a ženu, kteří pervitin poskytovali dalším lidem na Třebíčsku i sobě navzájem. Byli obviněni ze spáchání trestného činu a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

„Dva muže ve věku třiadvacet a osmatřicet let a ženu zadrželi v pondělí 22. června v časných ranních hodinách na Moravskobudějovicku. Muže na ulici ve městě, kde se v tu dobu nacházel, a staršího muže se ženou zadrželi kriminalisté v obci, kde oba bydlí. Všechny tři zadržené odvezli na oddělení policie, kde byli umístěni do policejních cel. Žena vydala krystalickou látku, kterou přechovávala, a kriminalisté ji zajistili. Další látku, v menším množství, měl také zadržený muž. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů a šestatřicetileté ženy. „Všichni tři zadržení byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Mladší z obviněných mužů ještě nebyl soudně trestán, stejně jako obviněná žena. Osmatřicetiletý muž již v minulosti odsouzen byl.

Všichni tři jsou obviněni z toho, že distribuovali dalším lidem pervitin. „Drogy poskytovali na Moravskobudějovicku i dalších místech Třebíčska. Třiadvacetiletý muž distribuoval pervitin přibližně od loňského podzimu. Prodával ho nebo drogy poskytoval zdarma. Druhý muž začal s distribucí dříve a pervitin poskytl dalším osobám v desítkách případů. Také žena drogu prodávala nebo ji poskytla za protislužbu, kromě toho u sebe přechovávala kolem deseti gramů pervitinu. Drogy měly být určeny pro jejich vlastní spotřebu a k další distribuci, psychotropní látku ale kriminalisté zajistili a drogovou trestnou činnost ukončili,“ doplnila tisková mluvčí.

Všichni tři obvinění byli po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter