Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli na Žďásku distributora drog

/
/
/
516 Zobrazení



Žďárským kriminalistům se podařilo dopadnout pětadvacetiletého recidivistu, který se dopouštěl drogové kriminality. Na konci července ho zadrželi na Žďársku při přepravě dalších drog. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a obviněný muž skončil ve vazbě.

„Zadrženého muže obvinili z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a na Žďársku je prodával nebo poskytoval jako odměnu za další distribuci. Třicet gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení poslední červencový týden. V průběhu loňského a letošního roku si obviněný muž postupně opatřil a následně rozdistribuoval více jak 1000 gramů pervitinu a kolem 15 kg marihuany. Drogy předával jiným osobám k další distribuci koncovým uživatelům,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová s tím, že byl muž v minulosti v souvislosti s drogovou trestnou činností soudně trestán. Naposledy v první polovině roku 2019 a od soudu odešel s podmíněným trestem, trvajícím do roku 2022.

„Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodal Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili také finanční prostředky, věci určené pro výrobu drog a marihuanu.

Věci zadržené policisty u pětadvacetiletého muže, foto: Policie ČR

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval, na muže uvalil vazbu a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují,“ uzavřela Stanislava Rázlová.

  • Facebook
  • Twitter