Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kraj Vysočina modernizuje silnici II/130 mezi Hradcem a Ledčí nad Sázavou

/
/
/
1028 Zobrazení



V pondělí 16. března začnou stavební práce na silnici II/130 mezi Ledčí nad Sázavou a Hradcem, jejichž investorem je Kraj Vysočina. Práce navazují na rekonstrukci první části úseku od křižovatky se silnicí II/150 v Ledči nad Sázavou za železničním podjezdem po betonárku CEMEX z loňska.

Od 16. března do konce října dojde k úplné uzavírce a práce budou pokračovat rekonstrukcí druhého úseku od betonárky CEMEX po křižovatku s místní komunikací v Hradci.

Mělo by dojít k rozšíření silnice na kategorii S 7,5. „Bude vybudována zárubní a opěrná zeď za účelem podchycení svahů a také dojde k úpravě křižovatky v obci Hradec, kam bude nově umístěn ostrůvek pro usměrnění jízdy vozidel,“ informovala Radka Weidemannová z odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina.
Celkové náklady projektu II/130 Golčův Jeníkov křižovatka s D1 v úseku č. 1, část II. dosahují na 95 milionů korun a předpokládaná výše dotace z Integrovaného regionálního operačního programu je 73 milionů korun.

Úvodní foto: Hotový první úsek stavby na II/130, archiv Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter