Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klub Oko v Havlíčkově Brodě zažil plný sál

/
/
/
1057 Zobrazení



Úspěšný písničkář a textař pop folkové scény Pokáč koncertoval ve čtvrtek 18. června v havlíčkobrodském klubu Oko, kam na něho zavítaly téměř čtyři stovky fanoušků.

Původně měl naplánované turné Pokáčovo jaro 2020 společně s Pavlem Čadkem od 28. února do 22. dubna po České republice a také s jedním koncertem na Slovensku. Vzhledem ke koronaviru byly původní koncerty zrušeny a nahrazovány na náhradní termíny, což asi nebylo pro pořadatele jednoduché.

V Havlíčkově Brodě v klubu Oko byl koncert na sobotu 4. dubna 2020 vyprodaný přes smsticket.cz během pár dní. Další se mohli těšit na čtvrtek 18. června, kdy do klubu Oko přišlo 397 hudebních nadšenců. Skoro plný sál přivítal Pavla Čadka, který začal své vystoupení skladbou A tak mě napadá. Další skladby také byly z alba Celofolk.
Brněnský violoncellista a písničkář Pavel Čadek o sobě říká: „Jsem písničkář, který se doprovází na violoncello. Momentálně čekám, až mě celosvětové encyklopedie oficiálně uznají za zakladatele nového žánru “cellofolk”, což je v podstatě něco mezi Apocalypticou a Nohavicou… “. Pavel Čadek své vystoupení zakončil přídavkem Nestíhám. Po menší přestávce přišel na pódium Pokáč a přivítal se originálně s obecenstvem. První skladba byla Co s tebou bude. Pokáč je velmi vtipný a dovede si usměrnit posluchače: „…já jsem Pokáč. Rád vás poznávám. Dneska vám budu zpívat svoje písničky. Kdybyste náhodou znali nějaké úryvky, budu moc rád, když budete zpívat se mnou. Kdyby ne, budu moc rád, když budete zticha.“
Pokáč hrál a zazpíval skladby, které posluchači v sále velmi dobře znali a zpívali s ním. Většina songů byla z alb Vlasy (vydané v roce 2017) a Úplně levej (2019). Na píseň Lovesongy Pokáč pozval na společné zpívání dobrovolníka z obecenstva. Na pódium přišel desetiletý Šimon. Vedl si výborně a dostal pochvalu od Pokače. Na koncertě odezněly novinky, které jsou známé z internetu: I když jsme plešatý, Nešahej na mě, Chudák Alzák, Jak na korona virus (Pokáčova Rychlovka).
Koncert byl vydařený a na žádost obecenstva byl přídavek Padá hvězda, při ní obecenstvo místo tradičních zapalovačů svítilo novodobě mobilem.

  • Facebook
  • Twitter