Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti Domova Háj už odstartovali novou plesovou sezonu

/
/
/
1141 Zobrazení



Ve Vilémovicích u Ledče nad Sázavou se v pátek 14. září konal Přátelský ples Domova Háj. Zúčastnili se ho nejen klienti domova, jichž část už žije v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou, jejich rodinní příslušníci, ale také pozvaní hosté.

Byli to klienti z Domova ve Věži a ve Zboží, Sociálního centra ve Světlé nad Sázavou, obecně prospěšné společnosti Háta, a také zástupci zřizovatele Kraje Vysočina, měst a organizací, se kterými domov spolupracuje, a dárci, kteří konání plesu podpořili.

Plesová sezona klientů Domova Háj začala

Pro hosty plesu připravili pořadatelé program – vystoupení klientů domova, tanečních mistrů v latinskoamerických tancích Kristýny a Miroslava Kaplanových z Havlíčkova Brodu, písničky na přání, při kterých největší odvážlivci zpívali s kapelou přímo na pódiu, a samozřejmě i bohatou tombolu, ve které mohli vyhrát zajímavé ceny. K tanci a poslechu hrála skvělá kapala Safyr, a slovem provázela výborná moderátorka Hela Dvořáková, se kterou se někteří klienti domova potkali již v létě na Sázavafestu.
„Je to tady parádní, tancujeme, povídáme si s kamarády, už jsme si pochutnali na výborném občerstvení, a vyhrála jsem spoustu cen v tombole. Nechce se mi ani domů,“ uvedla jedna z klientek Domova Háj.
Domov Háj, příspěvková organizace Kraje Vysočina, prochází procesem transformace. Důvodem transformace zařízení je skutečnost, že pobytové služby osobám s mentálním a kombinovaným postižením jsou poskytovány v nevyhovujících prostorách budovy v Ledči nad Sázavou v části Háj, která se nachází mimo běžnou zástavbu města v lese. Proto Kraj Vysočina zrekonstruoval před necelými pěti lety rodinný dům ve Světlé nad Sázavou, ve kterém je komunitním způsobem poskytována služba domov pro osoby se zdravotním postižením šesti klientům. A letos začátkem února se do dalšího zrekonstruovaného domu přestěhovalo dalších šest klientů. Postupně by se do rodinných domů ve vybraných městech na Havlíčkobrodsku měli přestěhovat všichni klienti domova. Ples je jednou z možností, na které se mohou potkat se svými kamarády, nejbližšími z rodiny, a mít další společné zážitky.
„Těšíme se už na třetí ročník, protože tímto druhým byla už, dá se říct, založena tradice. Jsem ráda, že se ples koná v běžném, důstojném prostředí, a ne v ústavu,“ dodala Dana Pajerová, ředitelka Domova Háj.

 

  • Facebook
  • Twitter