Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den architektury také na Vysočině

/
/
/
987 Zobrazení



Den architektury zamíří mezi 28. zářím a 4. říjnem do více než osmdesáti měst po celé České republice a také na Slovensko. Na Vysočině se zapojí  Humpolec, Jihlava a Třebíč. 

V průběhu týdne představí široké veřejnosti nový pohled na architekturu, která nás obklopuje – od moderních, odbornými cenami ověnčených budov přes historické skvosty až po mnohdy opomíjené, ale o to zajímavější, stavby.

Program Dne Architektury se připravuje i na Vysočině. V Jihlavě odhalí příběh dvou citlivě zrekonstruovaných vil v podání ateliéru UNArchitekti. Stejný ateliér se zhostí i druhé prohlídky, která návštěvníky zavede do obytného rondokubistického komplexu z roku 1924 od architekta J. Dufka, který vznikl pro čsl. legionáře po návratu z první světové války, do tzv. Legiodomu.

V Třebíči budou moci zájemci obdivovat interiéry a historii neobarokního Borovinského zámečku, který byl postaven podle plánů pražského architekta židovského původu Maxe Spielmanna. Procházka po čtvrti Horka – Domky s architektem nabídne neobyčejný pohled na krásné vily i nerealizované plány. Třebíč nabídne i besedu s městským architektem o proměně měst a roli městského architekta.

Osmička – zóna pro umění
– se vydá po stopách velkých architektů v Humpolci od začátku 20. století až do současnosti, nabídne i cestu vlakem do Reynkova Petrkova, kde bude prohlídka zámečku.

Celým letošním programem se jako hlavní linie vine téma Architektura společně. Festival připomíná letošní výročí republiky a jeho cílem je v celé šíři postihnout, jak se za posledních 100 let československá architektura vyvíjela.

Podrobný program Dne architektury.

 

  • Facebook
  • Twitter