Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Keramická pec pro Jitku Vávrovou z Chroustova díky aplikaci EPP

/
/
/
1493 Zobrazení



Jitka Vávrová z Chroustova na Vysočině se stará o manžela po těžkém úrazu a odreagování nachází u keramické hlíny. Uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem a Nadace ČEZ jí proto pomohli splnit velký sen: pořízení keramické pece. 

S projektem Pro Jitku se před rokem obrátila na Nadaci ČEZ v rámci grantového programu Podpora regionů Hana Žáková, starostka Koněšína a předsedkyně ekologického mikroregionu Horácko. Nadace poté projekt zařadila do své mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Tam ho uživatelé podpořili potřebnými body, doslova vysportovanými v rámci různých aktivit jako běh, chůze, jízda na kole či třeba na koni.

Jitka Vávrová

Částka 50 tisíc korun pomohla splnit velký sen – pořízení keramické pece – Jitce Vávrové, která dělí den co den svou péči mezi tři nezletilé děti a manžela Milana, který utrpěl velmi těžký úraz hlavy. A právě keramika je jejím koníčkem a jedinou činností, u které se může odreagovat od každodenních starostí a zároveň rozvíjet svůj nesporný talent. Paní Jitka dává tvar i ducha svým keramickým andělům ve svém domě, s prosbou o vypálení svých výrobků v keramické peci se však dosud musela vždy obracet na druhé.

Pec převzala minulý týden od starostky Hany Žákové a může si nyní své výtvory vypalovat sama. „Jitčin úsměv, pozitivní přístup k životu, a všemu, co jí do cesty osud přináší, je inspirací nám všem. Děkuji Nadaci ČEZ, starostům z Horácka i všem, kteří se zapojili do projektu prostřednictvím aplikace EPP, dalším spolkům i přátelům, že nebyli lhostejní a v pravý čas měli srdce na pravém místě,“ uvedla Hana Žáková.

Jitka Vávrová v kapličce

Pomoc rodině Vávrových bude možné také při charitativním běhu s názvem Happy Run ve Valči tuto sobotu 26. května. Více informací na www.happyrun.cz.

„Osudy našich spoluobčanů, kteří se ocitli ve finanční tísni vinou těžké nemoci našich nejbližších, a přesto se nevzdávají a dělají ve své situaci maximum, nám nesmí být lhostejné. Těší mě proto podpora uživatelů naší aplikace EPP i pomoc z regionu, kde paní Jitka se svou rodinou žije,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

  • Facebook
  • Twitter