Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kapří paštika z Pelhřimovska si doplula pro ocenění Red Dot za design obalu

/
/
/
1800 Zobrazení



Pět let trvalo, než se zrodila podoba a chuť kapří paštiky. Za produktem stojí rodinný podnik Farma Poříčí u Pelhřimova, která se hospodářství a gastronomii věnuje dlouhodobě. Kapří paštika je úplnou novinkou na českém trhu a její obal se nově může pyšnit mezinárodním oceněním Red Dot Award.

Jednu z nejprestižnějších designových cen Red Dot Award v oblasti Brands & Communication Design 2019 převezmou členové rodinné Farmy Poříčí už 1. listopadu. Za celým konceptem a návrhem obalu stojí přední český designér Petr Novague.
„Při navrhování obalu na paštiku se mi vybavila asociace tradičních vesnických motivů. Ty jsem použil jako výchozí bod, zároveň bylo nutné použít motiv kapra, jeho siluety. Zvolil jsem celoplošný potisk malých čtvercových ikon a produkt ladil do barev modrá, černá a červená. To, že obal vyhrál ocenění Red Dot za design obalu mi udělalo velkou radost. Při navrhování každého výrobku cítím velkou zodpovědnost a čím dál více se soustředím na komplexní řešení, právě včetně obalového designu. Ten dnes hraje stále větší roli, aby výrobek na trhu uspěl,“ uvedl ke spolupráci Petr Novague.
Nápad na kapří paštiku vznikl vlastně náhodou, když majitelé Farmy Poříčí přemýšleli, jak využít hejna kaprů z vlastních rybníků, které Češi kromě Vánoc konzumují zřídka. „Nejdřív jsme zkoušeli kapra vyudit a naložit do oleje, což je úžasný produkt, ale stále jen pro milovníky kapra, protože si zachovává výraznou rybí chuť. Dalšími kroky jsme došli ke kapří paštice, kterou jsme dlouho ladili tak, aby si zachovala rybí základ, ale chuť byla mnohem jemnější,“ vzpomíná majitel farmy Martin Plachý. Ocenění Red Dot Award znamená pro majitele velkou satisfakci za odvedenou práci, ale také velký závazek. Na kapří paštiku rodina sází hodně. Vybudovali kvůli ní konzervárenský provoz v opuštěném vesnickém krámku.
Kapři na výrobu paštik pochází výhradně z vysočinských rybníků. Vyšší nadmořská výška a prostředí Vysočiny je zárukou kvalitního rybího masa, což má podstatný vliv na výslednou chuť produktu. Kapří maso je lehce stravitelné, jeho konzumace zvyšuje energii, posiluje imunitní systém a chrání srdce. Paštika je bez chemických přísad – obsahuje pouze maso z uzeného kapra obecného, smetanu, olej, koření a sůl. Produkt obsahuje rovněž antioxidanty, omega 3 mastné kyseliny a hlavně je bez kostí.
Rodinná Farma Poříčí podniká v hospodářství a gastronomii téměř dvacet let. Produkuje vlastní výrobky, provozuje takérestauraci, hotel a kavárnu.

  • Facebook
  • Twitter