Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští policisté žádají veřejnost o spolupráci

/
/
/
810 Zobrazení



Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování případu, při kterém přišla v jihlavské prodejně žena o svoji peněženku. V peněžence měla mimo jiné uložené platební karty, které pachatel zneužil, pokusil se o výběr z bankomatu a platbu přes internet. V zájmu prověřování případu by policisté potřebovali zjistit totožnost ženy na fotografiích, která byla zachycena u bankomatu a mohla by poskytnout důležité informace.

„O peněženku přišla její majitelka ve středu 16. května. Kolem půl páté odpoledne byla žena v prodejně na Masarykově náměstí a během vybírání zboží si svůj batoh odložila na podlahu. Když šla následně k pokladně, zjistila, že jí chybí peněženka. V peněžence měla její majitelka uložené osobní doklady, platební karty, finanční hotovost a další věci,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová. Když žena zjistila, že byla okradena, provedla blokaci platebních karet a oznámila případ policii.

Policisté začali ihned po přijetí oznámení případ prověřovat. „Na základě šetření zjistili, že kromě krádeže peněženky došlo ještě ke zneužití odcizených platebních karet. Pachatel se pokusil o výběr finanční hotovosti prostřednictvím bankomatu a dále chtěl uskutečnit internetovou platbu. To mu ale ani v jednom z případů nevyšlo, u bankomatu zadal u jedné z odcizených karet nesprávný PIN kód a při platbě na internetu druhou odcizenou platební kartou již byla tato zablokována,“ doplnila Kroutilová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky.

„V současné době se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování totožnosti ženy, která byla zachycena u bankomatu. Jedná se o osobu důležitou pro prověřování případu. Žádáme ženu, která je na fotografiích, nebo osoby, které ji znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158,“ apeluje Kroutilová s tím, že policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu.

  • Facebook
  • Twitter