Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští hasiči zasahovali u požáru rodinného domu

/
/
/
994 Zobrazení



Hasiči z Vysočiny bojovali v noci na úterý 10. července s požárem rodinného domu v obci Bílý Kámen na Jihlavsku. Plameny nakonec způsobily škodu pět milionů korun.

Na místo požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava a tři jednotky dobrovolných hasičů z Jihlavy, Větrného Jeníkova a Bílého Kamene. Situace byla o to složitější, že v objektu se nacházely dvě PB lahve, svařovací acetylénová souprava a tak zbraně a střelivo. Hasiči zahájili intenzivní hašení v dýchací technice, při hašení použili pěnu pro snížení intenzity hoření. Požár byl uvnitř budovy zastaven před další místností se střelivem. „Za pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska požáru a hledali umístění acetylénové soupravy v garáži. Na nalezené svařovací soupravě naměřili teplotu 60°C a následně zahájili ochlazování lahve. V domě také našli trezor se zbraněmi a střelivem, které uvnitř v průběhu požáru explodovalo a shořelo,“ uvedl Jan Horský ze HZS Kraje Vysočina s tím, že požár se podařilo lokalizovat během jedné hodiny hašení. Příčinu požáru specialisté šetří.

Foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter