Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští baseballisté se dočkali vlastního hřiště

/
/
/
539 Zobrazení



V sobotu 27. května se u ZŠ O. Březiny v Jihlavě otevře po letech příprav nové baseballové hřiště, které bude sloužit mládeži do třinácti let. Jihlavští Ježci chystají pro širokou veřejnost program, ve kterém nebudou chybět baseballové zápasy, kterými se zahájí letošní sezona.

Na hřišti se utkají hráči Jihlavy a Brna. Součástí programu bude i finále soutěže hodu do dálky. „Celé dva měsíce jsme navštěvovali tělocviky prvních až třetích tříd základních škol nejen v Jihlavě. Děti zde mohly předvést své sportovní dovednosti a ty nejlepší postoupily do finálového kola. Těší nás velký zájem dětí i rodičů. Aktuálně máme přihlášeno téměř stovku dětí,“ říká Martin Tulis, předseda Baseballového klubu Ježci Jihlava.

Každý, kdo tento den na hřiště zavítá, si bude moct už od deváté hodiny ranní vyzkoušet různé baseballové dovednosti, zápasy budou začínat v deset hodin a v jedenáct hodin dojde k slavnostnímu otevření. Akci bude moderovat Pavel Bláha.

Počátky baseballu v Jihlavě
Datují se už od roku 1989, ale až v roce 2014 se v Jihlavě začalo pracovat také s mládeží. „Že to byl dobrý tah, se ukázalo už brzy. Každým rokem se ke klubu přidává spousta nových dětí a původní hráči zůstávají. Nejdříve jsme hráli na škvárovém hřišti na Bedřichově. Bylo to ale hodně nevyhovující a hledali jsme jiné prostory. V roce 2018 jsme přesídlili na hřiště u ZŠ O. Březiny, kde jsme se snažili improvizovaně přizpůsobit podmínkám a postupně připravovat výstavbu nového hřiště a rekonstrukci celého areálu. Rodiče, trenéři i samotní hráči věnovali budování hřiště tisíce hodin práce. Všem moc děkujeme, bez nich bychom to nezvládli,“ dodává Martin Tulis.

Celý projekt finančně podpořil Kraj Vysočina a Statutární město Jihlava. Také se zástupci těchto institucí se na slavnostním otevření setkáme. „Baseballový klub Ježci Jihlava jsou dynamicky rozvíjející se klub, který udělal v posledních letech velké množství práce. Neustále narůstá počet hráčů a ti nejlepší v současné době hrají i za reprezentaci. Proto jsem rád, že se podařilo vybudovat nové hřiště a posunout klub zase na další metu. Přeji co nejvíce homerunů, výher a radosti z předváděné hry,“ doplnil Richard Šedivý, náměstek primátora.

Že je baseball v České republice na rozmachu si mohl leckdo povšimnout v minulých týdnech. Česká mužská reprezentace se na podzim probojovala na prestižní mezinárodní turnaj World Baseball Classic a s velkým úspěchem odehráli v březnu v Japonsku několik utkání s těmi nejlepšími týmy na světě. Ale také jihlavští sportovci slaví své úspěchy. Třetím rokem mají Ježci své zastoupení v mládežnických reprezentacích, se kterými hrají po celém světě. „Jsme na naše hráče hrdí. Do budoucna bychom chtěli v Jihlavě vybudovat také větší hřiště pro starší kategorie, které musí v současné době hrát domácí utkání ve Znojmě. Pevně věřím, že se vše povede a o jihlavských baseballistech ještě hodně uslyšíme,“ uzavírá Martin Tulis.

  • Facebook
  • Twitter