Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavské muzeum vyhlašuje motýlí výtvarnou soutěž

/
/
/
586 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Jihlava vyhlásilo výtvarnou soutěž nazvanou Malý ateliér pro děti do čtrnácti let. Tématem prvního ročníku jsou Motýli.

Muzeum Vysočiny Jihlava už devatenáctým rokem pořádá oblíbenou fotografickou soutěž Photographia natura. Je to otevřená soutěž, které se zúčastnilo okolo tisíce autorů z celé republiky. Ačkoli kromě hlavní kategorie bývají vyhlášeny i kategorie žákovská fotografie a studentská fotografie, přece jen zastoupení těchto kategorií, a to zejména dětských, bývá slabé. To je jeden z důvodů, proč přichází jihlavské muzeum s novým podnětem zaměřeným přímo na děti, konkrétně na děti do čtrnácti let.
Jedná se o výtvarnou soutěž nazvanou Malý ateliér, v níž půjde o dvourozměrné výtvarné práce, tedy
o kresbu, grafiku a malbu. Soutěžit budou děti ve třech věkových kategoriích: do šesti let, 6–10 a 10–14 let. Soutěžit mohou děti z ČR i ze zahraničí, každý soutěžící může v jednom roce přihlásit do soutěže až pět prací.

Každý rok v únoru bude vyhlášeno téma pro začínající rok, pro první ročník udělali pořadatelé výjimku a téma prozradili už teď. V lednu následujícího roku provede sedmičlenná porota zhodnocení prací a vybere v každé věkové kategorii tři nejlepší práce. Počátkem února bude v Muzeu Vysočiny Jihlava instalována výstava nejlepších a nejzajímavějších prací za předchozí rok, otevřena bude do konce března. Na slavnostní vernisáži této výstavy budou vyhlášeny výsledky soutěže a budou předány ceny a diplomy vítězům.
Kurátory soutěže a výstavy budou Pavel Bezděčka a Renata Kremláčková, oba zaměstnanci Muzea Vysočiny Jihlava. Případné dotazy mohou zájemci psát přímo na adresu bezdecka@muzeum.ji.cz nebo volejte na 724 285 355.

  • Facebook
  • Twitter