Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská vysoká škola podpořila nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč

/
/
/
1065 Zobrazení



Ve středu 12. prosince se na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) konala tradiční charitativní akce Vánoce na VŠPJ. V letošním roce škola podpořila nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč při Oblastní charitě Jihlava.

Úvodem přivítal přítomné rektor VŠPJ profesor Václav Báča, poté předal slovo ředitelce Oblastní charity Jihlava Haně Fexové, která představila nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč, jemuž byly letošní Vánoce věnovány. Návštěvníci si mohli zazpívat koledy a vánoční písně s dětským pěveckým sborem ZŠ Křížová pod vedením Erika Landecki, který žáky doprovázel na akordeon, a se smíšeným pěveckým sborem Foerster pod vedením Ing. Pavla Brady.
Během akce si přítomní vyzkoušeli například výrobu vánočních ozdob a dekorací – malých vánočních stromečků ze špejlí a papíru nebo vánočních hvězd, zdobili perníčky, a přebírali luštěniny jako Popelka z pohádky. Pro zahřátí se podával tradiční nealkoholický studentský punč a nechybělo ani cukroví.
V průběhu akce předali studenti dárky (které za tímto účelem zakoupili studenti a zaměstnanci VŠPJ) zástupcům NZDM ZASTÁVka Telč a pomohli tak splnit nejedno vánoční přání.
Došlo také na ohlédnutí za loňskými Vánoci, jimiž škola podpořila činnost Charitního domova pro matky s dětmi Havlíčkův Brod a Charitního domova Humpolec, včetně klientů, kteří organizaci navštěvují.

  • Facebook
  • Twitter