Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská ScioŠkola se přesune na Brněnskou ulici

/
/
/
675 Zobrazení



Dům s číslem popisným 29 v Brněnské ulici v Jihlavě už čtyři roky zeje prázdnotou. Od příštího roku se zde ale rozezní hlasy žáků ze ScioŠkoly, kam by se žáci měli vydat od 1. září příštího roku.

Zastupitelstvo Jihlavy i přes záporné stanovisko finančního výboru vyjádřilo souhlas s navýšením částky o 200 tisíc, tedy na celkovou částku 450 tisíc korun na úpravu projektu a zjištění nákladů na možnou investici města do rekonstrukce domu pro školské účely.

„Na toto rozhodnutí se nedá dívat pouze z finančního hlediska. Jihlavské zastupitelstvo mělo v rukou samotnou budoucnost ScioŠkoly v Jihlavě a jiná města se na podobné záměry dívá jako na prioritu podpory variability vzdělávání,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Zastupitelstvo města Jihlavy už v minulosti schválilo vytvoření projektové dokumentace, která prověřovala využití pro spolkový dům. Nová projektová dokumentace se zaměří na využití pro školu a stanoví výši potřebné investice na opravu domu.

„Město už se ScioŠkolou uzavřelo budoucí nájemní smlouvu a je otázkou, jakou měrou se budou oba subjekty podílet na vytvoření projektové dokumentace pro rekonstrukci. Záměrem města, o kterém ještě rozhodne další zastupitelstvo, je naplnit záměr jako školské zařízení,“ uvedl náměstek pro oblast správy majetku města Jaromír Kalina.

  • Facebook
  • Twitter