Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava navštívila oslavy v partnerském Heidenheimu

/
/
/
424 Zobrazení



Německý Hedenheim an der Brenz oslavil 60. výročí partnerství s francouzským městem Clichy a 50. výročí partnerství s rakouským městem St. Pölten. Třídenní návštěvy se zúčastnili náměstci primátorky Jihlavy společně s uvolněným radním.

Mezi zúčastněnými tak nechyběli ani zástupci Jihlavy, která je dalším partnerským městem Heidenheimu, a to náměstci primátorky Petr Laštovička a Jaromír Kalina, společně s uvolněným radním Danielem Škarkou.

„Pro účastníky byl připraven bohatý program, který vyvrcholil slavnostním setkáním na zámku Hellenstein. Mimo setkání si zástupci z Jihlavy prohlédli například i centrum města, navštívili novou knihovnu nebo Training Centre firmy Voith,“ uvedla Jana Petrůjová z kanceláře primátorky, která jako další člen jihlavské delegace přítomným zastupitelům tlumočila.

„Na jednáních se vzhledem k blížícím se volbám mluvilo především o významu Evropy a partnerství mezi městy, s ohledem na jejich další rozvoj,“ doplnila Jana Petrůjová. Primátor Heidenheimu Bernhard Ilg poté předal medaili předsedovi komise pro partnerství za výrazný podíl v této oblasti.

„Heidenheim je v mnohém Jihlavě velmi podobný a podobné má i potřeby. Jihlava se však má od stejně velkého města stále co učit. Například místní firmy chápou, že výkonnost zaměstnance se rovná jeho spokojenosti, a to i za branami podniku, proto se podnikatelé podílí na rozvoji města. Bylo velmi příjemné s primátory Heidenheimu, St. Pölten a Clichy strávit čtyři dny plné diskusí o správě města, evropské spolupráci místních samospráv a historii našich měst,“ uvedl Petr Laštovička.

  • Facebook
  • Twitter