Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava je bronzová ve finále LivCom Awards

/
/
/
1206 Zobrazení



Jihlava opět uspěla ve finále mezinárodní soutěže LivCom Awards (The International Awards for Liveable Communities). Jde o celosvětovou soutěž měst zaměřenou na mezinárodní dobrou praxi v oblasti životního prostředí.

Primátorka Jihlavy Karolína Koubová a náměstek Vít Zeman v pátek převzali v Římě ocenění za třetí místo v kategorii měst od 20 do 75 tisíc obyvatel.

Cílem soutěže je rozvíjet a zlepšovat kvalitu života občanů, aby se dané město stalo místem, kde stojí za to žít. Jihlava uspěla se svými projekty už v roce 2013, když si cenu za druhé místo přebral Rudolf Chloupek v čínském městě Xiamen.

Soutěž se věnuje trvale udržitelnému rozvoji měst, kvalitě života a životnímu prostředí v obcích a koná se od roku 1997. Porota hodnotí přístup radnic ke zvelebování krajiny, péči o dědictví, ekologicky citlivá opatření, zapojování veřejnosti do projektů a podobně. Každoročně vybírá ze stovek projektů.
Díky účasti v soutěži některá města navazují mezinárodní spolupráci a vyměňují si zkušenosti. Úspěch mohou využít k podpoře turistiky a zviditelnění se i v mezinárodním měřítku.

  • Facebook
  • Twitter