Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jak pozvat do bytu více přírody díky fototapetám

/
/
/
439 Zobrazení



Dost možná jste se už někdy zamýšleli nad tím, že byste se doma občas chtěli cítit tak trochu jako v lese nebo třeba na pláži. Dnešní možnosti dekorace interiérů jsou však velmi bohaté – tak proč si jednou svá přání jednoduše nevyplnit?

Nejvhodnější bude ve vašem případě kombinace fototapety na zeď a barvy na stěnu, jež otevírá velký prostor kreativitě. Navíc vypadá originálně a neotřele a pomůže vám pocit harmonie přírody ještě zintenzivnit. Jinými slovy – fototapetu vždy doprovoďte výmalbou stěny v odpovídající barvě – tedy v takové, které bude odpovídat jejímu barevnému ladění. Nepůjde pak o dekoraci „vytrženou z kontextu“, ale o něco, co do vaší domácnosti opravdu skvěle zapadne.

Příroda, která přijde za vámi

Výhodou je také to, že výsledný design tapety a barvy (nebo – pokud si na to troufáte – i dvou typů tapet) je vhodný i pro stěny s netradičním povrchem. Klidně s nimi tedy odekorujete třeba cihlovou zeď v industriálním stylu – pořád budou vypadat skvěle.

Kombinace více barev, textur a potisků tapet určených do interiéru již dávno není designovou novinkou, ba právě naopak. Nemusíte se tedy jejich kombinace bát. Tento koncept tak můžete použít vždy až na jednu výjimku. Máme na mysli interiér, v něm se nachází už příliš velké množství dekorací a originálního nábytku. Takový byste kombinací tapet nebo výrazných barev snadno přehltili.

Fototapeta lesa s přírodou v obývacím pokoji

Dejte si pozor na zónování

Nezáleží na tom, zda jste si vyhlédli fototapety s rozkvetlými třešněmi, výhledem na moře nebo pohled na zenovou zahradu. (Tyto a další inspirace najdete na webové stránce https://myloview.cz/) Pokud si v místnosti předem neurčíte to správné zónování, pak si pohled na ně v konečném výsledku příliš neužijete. A proč tomu věnovat pozornost? Především proto, že různé odstíny, textury a potisky tapet pomáhají v jednotlivých místnostech vizualizovat každou zónu.

Jedním dechem také jednoznačně definují podmíněné hranice a dokážou náš pohled upoutat na hlavní věci a linie v místnosti. Čím kontrastnější tedy budou zvolené fototapety s přírodou, tím jasnější musí být jejich oddělení od zbytku místnosti. Jinak spíše zapadnou a v celkovém konceptu nebudou dávat smysl. Budete k nim pak pohled otáčet spíše násilím a ne automaticky jako k tomu prvnímu, co vás v prostoru podvědomě zaujme. A to je rozhodně špatně.

Fototapeta s výhledem do zahrady v obývacím pokoji

Dbejte na kontrast

Dobře zvolená 3D tapeta s přírodou může být použita maximálně ke zvýraznění jedné nebo dvou stěn v místnosti – více rozhodně nedoporučujeme, opět hrozí přehlcení interiéru. A pokud to jen trochu jde, pokuste se jejím prostřednictvím změnit geometrii místnosti, díky níž budete mít z prostoru rázem docela jiný dojem.

A jak na to? Tato koncepce je založena na třech základních pravidlech. Pokud máte k dispozici jen malou místnost, pak sázejte spíše na méně výrazné dekorace, které by rozhodně neměly zabírat celou stěnu. Čtvercová místnost může mít tímto způsobem vyzdobenu nanejvýš jednu stěnu, a do obdélníkových místností je vhodný koncept zdobení dvou delších stěn. Cokoliv jiného bohužel nevypadá nikdy příliš dobře.

Fototapeta s přírodou v ložnici

Pozor i na další dekorace

Mějte však na paměti, že fototapeta na zeď s přírodou nikdy nestojí v místnosti takříkajíc samostatně. Naopak. Pokud se v místnosti nachází i další dekorace, měli byste její výsledný vzor volit raději o něco střízlivěji. Jedině tak si pohled na výsledek opravdu užijete a nebudete přemýšlet nad tím, proč vypadá tak nevýrazně anebo se dokonce v celém prostoru spíše ztrácí.

Ložnice s fototapetou kvetoucí třešeň

Dobré rady pro pořízení tapety

Pokud chcete kombinovat tapet více, pak opravdu dobře měřte. Mezi vodorovnými spoji tapet by neměla být mezera větší než 0,1 mm, takže přesný výpočet je základem pro správný nákup toho správného množství. Před lepením si také vždy velmi pozorně přečtěte návod na aplikaci a nezapomeňte použít vhodné lepidlo anebo zvažte tapety samolepící.

Pamatujte si také, že nikdy není žádoucí lepit tapetu postupně. V takovém případě se mohou švy pohybovat nebo různě bobtnat a ztrácet svůj atraktivní vzhled. Proto si vždy na aplikaci tapet vyhraďte konkrétní čas a dokončete ji. A u větších rozměrů si nezapomeňte opatřit pomocníka, bude se vám hodit.

Zdroj obrázků: Myloview.cz

  • Facebook
  • Twitter