Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Interní pavilon jihlavské nemocnice je po kompletní rekonstrukci

/
/
/
925 Zobrazení



Po třech letech skončily v jihlavské nemocnici opravy interního pavilonu. Do finále se dostaly i práce v suterénu a všechna lůžková oddělení jsou nyní na svých místech. Přesuny celých lůžkových oddělení a ambulancí kvůli opravám trvaly téměř tři roky.

V interním pavilonu je opravených všech šest lůžkových pater, jejich rekonstrukce skončila na podzim loňského roku, poté se dělníci přesunuli do suterénu. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, urologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Jako poslední se po „kosmetických úpravách“ 6. podlaží zpět nastěhuje plicní a ORL oddělení. Opravy interního pavilonu začaly na jaře 2016: „Rád bych poděkoval našim zaměstnancům i pacientům za trpělivost. Tato oprava byla jednou z nejnáročnějších v historii naší nemocnice,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev. K němu se přidává provozně technický náměstek Alexander Filip. „Velké díky patří stavebním firmám, opravy proběhly bez komplikací.“

Jeden z nových pokojů

„Starý pavilon sloužil téměř na hranici životnosti bez výraznějších oprav více než 35 let. Náročná rekonstrukce za provozu se dotýkala pacientů, zaměstnanců a snadná nebyla ani pro dodavatele stavebních prací. Rád bych všem poděkoval, výsledkem určitého nekomfortu v průběhu stavby je moderní zázemí pro poskytování kvalitní zdravotní péče obyvatelům našeho regionu,“ doplňuje Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.
„Finišující rekonstrukce interního pavilonu, kterou jsme realizovali jako součást dodavatelského Sdružení Interna, byla nebývalou výzvou svým rozsahem i náročností v podmínkách běžného provozu nemocnice. V jejím průběhu bylo třeba učinit řadu kompromisů a já bych rád ocenil všechny zúčastněné, kteří se podíleli na konstruktivním řešení nastalých problémů. Poděkování za toleranci a trpělivost patří zejména personálu a pacientům nemocnice, kteří řadu měsíců žili, pracovali nebo byli léčeni se stavbou pod podlahou,“ říká ředitel stavební firmy Podzimek a synové Martin Podzimek.
Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhají od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina.

Zajímavá čísla z rekonstrukce interního pavilonu

Celková plocha omítek v interním pavilonu je 65 000 m², což je téměř dvojnásobná plocha Masarykova náměstí v Jihlavě. V pavilonu je 1 570 kusů dřevěných dveří a 151 kuchyňských linek. Stavaři použili na stavbě 45 kilometrů silnoproudých kabelů. Plocha podlah jednoho podlaží je 2 300 m².

  • Facebook
  • Twitter