Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Humpolec děkuje: Iniciativa města a základní umělecké školy pošle lidem domů slova díků i hudební zážitek

/
/
/
1160 Zobrazení



S ohledem na prožité okolnosti a dění z posledních týdnů, kdy zásadním pozitivním momentem byly různorodé projevy mimořádné sounáležitosti mezi lidmi, vymyslelo město Humpolec projekt s jednoduchým, ale všeříkajícím názvem Humpolce děkuje.

Na cestě k realizaci by se však neobešlo bez Základní umělecké školy Gustava Mahlera v Humpolci, která připravila speciální online koncert hned se dvěma záměry, a to zaprvé poděkovat všem, kteří v této nelehké době naplno pomáhají svému okolí – ať už z charakteru své práce, nebo naprosto dobrovolně, a za druhé poslat zejména do domácností v Humpolci a jeho místních částech trochu kultury, kterou si nyní v živé formě musí všichni na čas odpustit.

Vysílání koncertu je v plánu na přelomu dubna a května prostřednictvím městských sociálních sítích. „O konkrétním termínu budeme právě na sociálních sítích předem informovat. Kdo by jej nestihl, nemusí zoufat, video bude ke zhlédnutí zpětně z archivu,“ uvedl starosta Humpolce Karel Kratochvíl.

Diváci se mohou těšit nejen na hudební vystoupení, ale také na speciální prezentaci snímků ilustrujících současnou dobu přímo ve městě. „Vzhledem k tomu, že není v našich silách poděkovat opravdu všem, kteří komukoliv pomohli, rozhodli jsme se, že veřejnost bude mít možnost připojit do komentářů pod zveřejněné video svá vlastní poděkování, zároveň s hashtagem #humpolecdekuje. Věříme, že se nám alespoň v on-line prostředí podaří spojit co nejširší komunitu, abychom se společně ohlédli nejen za mimořádnou situací a mimořádnými činy, ale také za faktem, že život běží dál a musíme řešit i další věci,“ podotkla k tomu místostarostka Humpolce Alena Kukrechtová a připojila poděkování aktérům z humpolecké základní umělecké školy. „Měli jsme skutečně radost z toho, že škola na náš nápad kladně a velmi rychle zareagovala a dala dohromady skupinu pedagogů – vystupujících včetně přípravného technického týmu. A to v podmínkách, kdy se situace mění ze dne na den a kdy na samotnou přípravu nebylo času nazbyt,“ uzavřela místostarostka.

  • Facebook
  • Twitter