Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hranice Čech a Moravy také na silnicích Vysočiny

/
/
/
1695 Zobrazení



Na hranici Čech a Moravy se na silnicích na Vysočině a v Pardubickém kraji objevily pruhy, které vymezují zemskou hranici. Nejde o oficiální značení, ale pravděpodobně o projev občanského názoru. Policisté o události vědí, ale nereagují, protože nikdo neoznámil škodu.

Na hranicích Žďárska a Havlíčkobrodska kousek za Sázavou ve směru na Žďár nad Sázavou se nachází jedno z takových míst. „Naši policisté v tuto chvíli nebudou reagovat, reagovali bychom v případě, že bychom přijali oznámení od vlastníka komunikace, že se cítí být poškozený, a to se nestalo, bezpečnost silničního provozu není ohrožena,“ uvedla na dotaz online deníku Vysočina-news.cz Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Pokud by policisté oznámení přijali, provedli by šetření a záleželo by na tom, jestli by nápisy silnici poškodily a jaká by případně vznikla škoda. Podle toho by se odvíjela právní kvalifikace jednání.

Podle policistů se podobné pruhy objevily také na silnici I/34, kde je stejně jako v případě silnice u Sázavy vlastníkem stát, tedy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Podobných vyjádření občanů z Vysočiny si při svých cestách všímají i krajští silničáři, kteří spravují krajské silnice II. a III. třídy. Právě Kraj Vysočina totiž silnice II. a III. třídy vlastní. Ani hejtmanství, jako majitel silnic, podobné jednání policii neoznámilo. „Škody na takto označené silnici jsou nulové, proto v těchto případech nepodnikáme žádné kroky. Navíc nápisy nelze považovat za dopravní značení, jejich realizace tak nepodléhá schvalovacímu procesu,“ odpověděla na dotaz redakce Vysočina-news.cz mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová.

  • Facebook
  • Twitter