Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hejtman Vysočiny navštívil Nemocnici Pelhřimov a ocenil práce na stavbě pavilonu

/
/
/
707 Zobrazení



Příští rok bude otevřen Pavilon péče o rodinu v areálu Nemocnice Pelhřimov. Stavba vzniká v těsné blízkosti hlavní lůžkové budovy a s ostatními zdravotnickými provozy je propojena nadzemními spojovacími krčky. Do moderního pavilonu se přestěhují současné provozy dětského oddělení, gynekologicko-porodnického oddělení a neurologického oddělení. Zázemí tam rovněž najdou například ambulance urologického oddělení.

V současné době jsou na pasivní novostavbě prováděny montáže venkovních žaluzií a skládaných fasád na severní a západní straně objektu. Dokončeny jsou všechny tři nadzemní spojovací krčky, které zefektivní provoz a hospodářskou obslužnost nemocnice.
„Během půl roku, kdy jsem pelhřimovskou nemocnici navštívil naposledy, se stavba změnila k nepoznání. Jsem rád, že kvalitní a precizní práci lékařských i nelékařských zdravotnických pracovníků nemocnice doplní moderní pracoviště, které přinese komfortnější prostředí pro pacienty a personálu navíc značně zlepší organizaci práce,“ sdělil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, který si prohlédl stavbu pětipodlažní budovy v úterý 19. dubna.

Aktuálně jsou okolo Pavilonu péče o rodinu dokončovány opěrné stěny a fontána před vstupem do objektu. „Stavaři připravují podklady pro finální pokládky asfaltových a dlážděných ploch, kde bude ke konci června provedena pokládka finálních vrstev. Otevření komunikace vedoucí právě podél nového pavilonu a hlavní lůžkové budovy, je naplánováno na letní prázdniny,“ informoval ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár. Souběžně dochází k výměně záložních zdrojů v objektu energocentra. V hlavní budově probíhá montáž podhledů a jsou připravovány práce pro montáž finálních povrchů.

Investorem stavby, která vyjde na 591 milionů korun bez DPH, je Kraj Vysočina. Nemocnice Pelhřimov navíc získala finanční dar ve výši dvou milionů euro od nadace Dieter Morszeck Stiftung. Tyto prostředky jsou určeny výhradně na stavbu dětského oddělení, které bude mít zázemí ve 2. nadzemním podlaží. Další finanční prostředky na stavbu ve výši 50 milionů korun nemocnice obdržela z dotačních prostředků Ministerstva životního prostředí ČR.

Zmodernizovaná administrativní budova
Při návštěvě pelhřimovské nemocnice zhlédli hosté v čele s hejtmanem Vítězslavem Schrekem i zmodernizovanou administrativní budovu. Objekt nacházející se u hlavního vjezdu do nemocnice splňuje přísné energetické parametry, nabízí příjemné pracovní prostředí a zároveň je nově bezbariérový. Náklady na rekonstrukci budovy z roku 1932 byly vyčísleny na necelých 27 milionů korun bez DPH.

  • Facebook
  • Twitter