Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští softbalisté vstoupili úspěšně do nové extraligové sezony

/
/
/
133 Zobrazení



Vstup do letošního ročníku nejvyšší softbalové soutěže zvládli havlíčkobrodští Hroši na výbornou. Ze hřišť soupeřů si přivezli tři výhry a po úvodním víkendu se usadili na druhé příčce tabulky. V sobotu zvítězili v Praze v obou zápasech, v neděli přidali jednu výhru i v Chomutově.

V sestavě se už objevily všechny tři letošní argentinské posily (Garolini, Zanutinni, Larraburu) i juniorský reprezentační nadhazovač Matyáš Zelinka, který hostuje v dresu Hippos z Kunovic.

Joudrs Praha – Hippos Havlíčkův Brod 4:6 a 3:6

„Oba zápasy si byly velmi podobné, když do obou hráči vstoupili skvěle a vedli 4:0, aby pak polevili a nechali domácí vrátit do zápasu. I přesto jsme nakonec dovedli oba zápasy k důležitým výhrám. Na skvělou pálkařskou formu z loňské sezony navázal Juan Cruz Garolini, který zaznamenal několik úspěšných odpalů, včetně homerunu. Další odpaly za plot přidali Petr Kruntorád a kapitán týmu Jan Hospodka,“ hodnotil Dušan Šnelly z brodského klubu.

Beavers Chomutov – Hippos Havlíčkův Brod 3:0 a 1:5

V úvodním zápase se Hroši nedokázali v útoku prosadit a připsali si první letošní porážku. „Do odvety jsme vstoupili o mnoho lépe a ujali se vedení 2:0 už v úvodní směně. Svůj náskok jsme postupně navyšovali až na 5:0, čestný bod domácích padl v poslední směně. Všichni tři haši nadhazovači (Larraburu, Macas, Zelinka) předvedli v neděli zlepšený výkon a obrana odehrála dvojzápas bez jediné chyby,“ dodal Dušan Šnelly.

O nadcházejícím víkendu pokračuje extraliga dalšími zápasy a Hroši budou mít výhodu domácího prostředí. V sobotu 20. dubna přivítají v Hippos aréně vedoucí Ledenice (16.00 a 18.00) a v neděli 21. dubna pražské Tempo (11.00 a 13.00).

  • Facebook
  • Twitter