Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodská nemocnice vyšetřuje metodou RT-PCR

/
/
/
929 Zobrazení



Oddělení společných laboratoří Nemocnice Havlíčkův Brod je dalším místem schváleným Státním zdravotním ústavem (SZÚ), kde jsou vyšetřovány vzorky na nový typ koronaviru SARS-CoV-2 metodou RT-PCR.

Laboratoř funguje od začátku tohoto týdne pro potřeby havlíčkobrodské nemocnice, Psychiatrické nemocnice a z části potřeby odběrového centra. Kapacita v plném provozu od příštího pracovního týdne bude činit 40 až 50 vzorků denně.
„Sériové vyšetřování PCR na SARS-CoV-19 probíhá na pracovišti v havlíčkobrodské nemocnici zatím pouze v pracovních dnech. Výsledky vyhodnocených analýz jsou vkládány do laboratorního informačního systému laboratoře a povinných registrů ke sběru dat Covid-19,“ sdělil primář oddělení Marián Medňanský.

Pro účely samotného testování byla vyčleněna laboratoř, která je vybavena zařízením pro manuální izolaci nukleových kyselin, laminárním boxem bezpečnostní třídy II. a přístrojem pro real time PCR RotorGene 6000 od firmy Biovendor.
„Diagnostický kit Coronavirus (2019-nCoV) multiplex PCR je sestaven pro detekci tří oblastí virového genomu SARS-CoV-2-ORF1ab, genu E, genu N a vnitřní kontroly pro sledování průběhu reakce. Dále máme k dispozici, při nutnosti rychlého vyloučení onemocnění novým typem koronaviru, stanovení na přístroji GeneXpert, kde není nutná předchozí izolace virové RNA, ale cena vyšetření je vyšší,“ upřesnil primář Oddělení společných laboratoří.

  • Facebook
  • Twitter